Descoperire Marte. Însemne asemănătoare cu hieroglifele egiptene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O nouă fotografie impresionantă, captată de rover-ul Curiosity pe Marte, îi pune pe jar pe egiptologii din întreaga lume.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor se referă la faptul dacă în trecutul îndepărtat Planeta Roşie a fost locuită de oameni, care din motive încă necunoscute au părăsit-o şi s-au refugiat pe Terra.

Această ipoteză s-a născut în urma analizării fotografiei captate de Curiosity pe Marte, care indică o sculptură asemănătoare cu cele realizate în Egiptul antic, scrie The Examiner.

În urma analizei de laborator, specialiştii au ajuns la concluzia că rover-ul a reuşit să fotografieze petroglife vechi de mii de ani. Pe această bucată de piatră se poate observa silueta unui om sau umanoid, care ne aduce aminte de sculpturile care ornează pereţii piramidelor din lumea întreagă.

Potrivit unui articol apărut în The Examiner, figurina este similară cu cea creată de om în cu mii de ani în urmă. Astfel, bucata verde de piatră pe care este gravată respectiva figurină ar putea să provină de la o construcţie sau chiar de la o coloană.

Pornind de la aceste elemente extrem de clare, numeroase voci sunt de părere că în trecut Marte a fost capabilă să susţină viaţa în formă complexă şi există posibilitatea ca numeroase civilizaţii să fi populat planeta. Din motive încă necunoscute, Marte şi-a pierdut atmosfera şi civilizaţiile de acolo au trebuit să-şi găsească un alt loc pentru a-şi continua viaţa.

Citește și: Primii oameni care vor ajunge pe Marte vor trăi doar 68 de zile 

Pe de cealaltă parte, o altă teorie susţine că viaţa de pe Marte nu a dispărut şi că umanoizii de acolo s-au adaptat noilor condiţii de viaţă, refugiindu-se sub scoarţa planetei. Această civilizaţie ar fi intrat în contact cu guvernele celor mai importante ţări de pe Terra încă din anii ’70, moment în care s-au pus bazele unui proiect strict secret.

Chiar dacă teoriile despre Marte sunt controversate şi informaţiile esenţiale pentru elucidarea misterului par să fie ţinute departe de ochii publicului larg, această fotografie realizată de Curiosity aprinde şi mai mult focul adevărului. Nu putem să nu ne întrebăm care este de fapt legătura între Marte şi Terra şi pentru care motiv descoperim elemente culturale identice pe cele două planete?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel