Data publicării:

Descoperire istorică, legată de Iisus. Află ce au anunțat arheologii

Autor: ana | Categorie: Arhiva
WhatsApp
cruce_iisus
cruce_iisus

O piesă inestimabilă a fost descoperită în nordul Turciei, unde arheologii fac săpături.

Într-un mic sicriu simbolic, dezgropat la Biserica Balatlar, în provincia Sinop, pe țărmul Mării Negre, arheologii au găsit un artefact, despre care cred că este un fragment din Crucea lui Iisus, scrie stirileprotv.ro.

Deocamdată, artefactul este analizat în laborator, pentru o datare și o identificare cât mai precise.

"Are o istorie și este cel mai important artefact pe care l-am descoperit până acum", a declarat șeful săpăturilor, profesorul Gülgün Koroglu, citează hurriyetdailynews.com.

Crucea pe care a fost răstignit Iisus Cristos, supranumită "Adevărata Cruce" sau "Sfânta Cruce", ar fi fost lucrată, potrivit tradiției ortodoxe, din lemn de cedru, brad și chiparos sau ori ulm, chiparos și merișor.

Potrivit unor istorici, Sfânta Împărăteasă Elena, mama Sfântului Constantin, cel dintâi împărat creștin al Romei, a călătorit în Țara Sfânta în anii 326-328, întemeind mai multe biserici și aducând alinare celor săraci. Cu acest prilej, se spune că s-ar fi descoperit cele trei cruci folosite pentru răstignirea lui Iisus Cristos și a celor doi tâlhari, relevându-se printr-un miracol care dintre ele era Sfânta Cruce.

Sfânta Împărăteasă ar fi luat la Constantinopole o parte din relicvă, restul din ea fiind acoperită în argint și dată în grija episcopului Ierusalimului, astfel încât sâ fie păstrată pentru posteritate, în biserica Sfântului Mormânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel