Descoperire INCREDIBILĂ în China. O tăbliţă de piatră cu o vechime de peste 300 de ani, cu prevederi pentru protecţia mediului
Arheologi - foto simbol
O tăbliţă de piatră datând din urmă cu peste 300 de ani şi conţinând reglementări privind protecţia mediului, a fost descoperită în  nordul Chinei.

O tăbliţă de piatră datând din urmă cu peste 300 de ani şi conţinând reglementări privind protecţia mediului, a fost descoperită în provincia Hebei din nordul Chinei, informează Agerpres, citând Xinhua.

Tăbliţa are 63 de centimetri înălţime şi 48 de centimetri lăţime. A fost descoperită în Huoshui din oraşul Wu'an și pare că a fost realizată în urmă cu 311 de ani, în timpul împăratului Kangxi din dinastia Qing (1644-1911), potrivit institutul de protecţie a patrimoniului cultural din oraş.

Inscripţiile care alcătuiesc un regulament rural includeau zeci de nume de locuri din apropiere. Regulamentul interzicea deteriorarea copacilor, tăierea şi arderea lor, dar şi săpăturile în zonele montane şi în satele din regiune. Regulamentul reprezintă o lege destul de cuprinzătoare pentru protecţia mediului la nivel local şi are o importanţă semnificativă în cadrul studiilor privind evoluţia culturii protecţiei ecologice, după cum a declarat Wang Wei, directorului institutului din Wu'an.

Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 dec 2020 / 11:44
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro