Descoperire de senzație pe iahtul prințului moștenitor saudit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Salvator Mundi (Mântuitorul Lumii), una dintre cele mai scumpe picturi din lume,  a fost expusă pe iahtul prințului moștenitor saudit. 

Potrivit The Guardian, tabloul vechi de 500 de ani, care este atribuit lui Leonardo Da Vinci , se află pe unul din iahtul lui Mohammed bin Salman.

Tabloul a devenit cel mai scump din lume după ce a fost vândut în anul 2017 cu 450,3 milioane de dolari. Reprezentanţii Muzeului Luvru din Abu Dhabi nu au făcut publică, la momentul respectiv, identitatea celui care a cumpărat tabloul la licitaţie, spunând doar că Departamentul de Cultură şi Turism din Abu Dhabi a achiziţionat capodopera.

Salvator Mundi, cea mai scumpă pictură vândută vreodată

Pictura îl prezintă pe Hristos, în îmbrăcăminte renascentistă, oferind o binecuvîntare cu mâna dreaptă ridicată și cu degetele încrucișate, în timp ce în mâna stângă ține o sferă de cristal.

,,Salvator Mundi" urma să fie expus în septembrie anul trecut la Louvre Abu Dhabi dar muzeul din Emirate a anunțat, spre surpriza generală, amânarea expoziției. Deoarece de la momentul vânzării tabloul nu a mai fost văzut, în urmă cu câteva luni au apărut informații potrivit cărora acesta ar fi dispărut.

Vezi si: "Plugul cu boi" al lui Nicolae Grigorescu, scos la licitație

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel