Urmărește emisiunea live
Descoperire de 1,5 milioane de euro la frontiera Calafat-Vidin. Ce transporta un șofer de TIR pe ruta Turcia - Germania
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Polițiștii de frontieră de la Calafat au făcut o descoperire de 1,5 milioane de euro în cabina unui șofer de tir turc. 

Cetățeanul turc, șofer de TIR, se deplasa pe ruta Turcia - Germania. El a fost oprit la intrarea în România și verificat. Polițiștii de la punctul de trecere Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai mulți saci de plastic roz. Acești saci cântăreau nu mai puțin de 81 de kilograme și conțineau opiu, o substanță narcotică toxică, valoarea încărcăturii ridicându-se la 1,5 milioane de euro, conform comunicatului de presă al DIICOT. Cetățeanul turc a fost reținut de anchetatorii din România, acuzat fiind de infracțiunile de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc. El va fi dus astăzi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, în fața Tribunalului Dolj, mai arată sursa citată. 

Vezi în GALERIA FOTO ce au găsit exact polițiștii de frontieră

Iată, integral, ce anunță DIICOT: 

”La data de 01.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cetățean turc, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 01.02.2022, inculpatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, pe sensul de intrare în România, la volanul unui autocamion. Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontiera din cadrul S.P.F. Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai multe pachete ambalate în saci de plastic, ce conțineau cantitatea de aproximativ 81 de kilograme de opiu, cu o valoare de piață de peste 1.500.000 euro. În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova.” anunță DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel