Descinderi la traficanții de migranți. Lideri irakieni ai rețelei, săltați
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Se desfășoară percheziții, luni dimineață, la liderii unei grupări de trafic de migranți. 

Polițiștii de frontieră și mascații de la Jandarmi descind, luni dimineața, la liderii unei grupări de trafic de migranți, la Timișoara. Aceștia din urmă au preluat transfugi, le-au oferit adăpost, mâncare și transport. 

Perchezițiile de luni dimineață au loc la locuința liderului grupării, dar și la cea a celui care coordona preluarea de la graniță, transportul și cazarea. Ambii, cetățeni irakieni, vor fi duși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș pentru audieri, informează Antena3.

Gruparea infracțională a fost monitorizată de polițiștii de frontieră timp de câteva săptămâni. Primele informații venite din partea anchetatorilor arată că rețeaua prelua migranți din zona frontierei cu Serbia ori de la intrarea în Timișoara.

Membrii rețelei le ofereau migranților cazare pentru o perioadă, iar apoi îi ajutau să ajungă în parcări din apropierea Autostrăzii Vestului. Acolo, migranții erau urcați în tiruri și ajungeau în diferite țări ale Europei occidentale, potrivit opiniatimisoarei.ro. Patru grupuri de migranți din Siria și Afganistan au fost deja identificate. 

14 migranți, sirieni, afgani, indieni și un nepalezi, au fost descoperiți anterior în două apartamente închiriate în Timișoara. Ei așteptau să fie transferați spre Vestul Europei.

Frontex: 134.000 de migranți ilegali au intrat în UE anul acesta, în creștere cu 61% față de anul trecut

134.000 de migranți ilegali au intrat în Uniunea Europeană anul acesta. Raportul statistic nu ia în considerare încă valul de masă proiectat al migranților afgani care urmează să vină.

Agenția Europeană de Pază de Frontieră și Coastă, cunoscută și sub numele de Frontex, a avertizat cu privire la creșterea continuă a imigranților ilegali care intră în Uniunea Europeană, menționând că numărul străinilor care au intrat ilegal în blocul comunitar până acum, în 2021, e în crește cu 61% față de anul trecut .

În timp ce vorbea la o comisie parlamentară Schengen săptămâna trecută, directorul executiv al Frontex, Fabrice Leggeri, a declarat birocraților UE că agenția sa a asistat la o creștere bruscă și neliniștitoare a intrărilor ilegale în Uniunea Europeană în acest an, adăugând că numărul migranților ilegali care au reușit să intre în Italia în 2021 aproape s-a dublat față de anul trecut, relatează ziarul din Milano, Il Giornale.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel