DNA a descins la PNL Argeș, la un lider apropiat de Ludovic Orban / UPDATE Adrian Miuțescu neagă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Direcția Națională Anticorupție (DNA) ar fi descins miercuri dimineața, la organizația PNL Argeș, spun sursele România TV.

Update

Liderul PNL  Argeș dezminte majoritatea informațiilor apărute în presă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

'Drept la replică. Dezmint informațiile prezentate în articolul publicat de Evenimentul Zilei (https://evz.ro/se-platesc-politele-la-liberali-dna-a... ) potrivit cărora la sediul PNL Argeș ar fi descins procurorii Direcției Naționale Anticorupție sau că aș fi fost „luat” de procurorii anticorupție. Aceste informații sunt false!La fel de false și informațiile referitoare la așa-zisa audiere a mea de către procurorii DNA.

Singura informație reală este aceea că mi-a fost reținut telefonul mobil de către polițiști judiciari. Deși am dubii asupra legalității acțiunii, nu m-am opus pentru că nu am nimic de ascuns. Singura informație pe care am primit-o este aceea că este vorba de o cercetare in rem, fără să mi se aducă la cunoștință că am vreo calitate în această cercetare. Vă rog să publicați acest drept la replică în același regim de prezentare a informației din articolul inițial.', scrie Adrian Miuțescu, pe pagina sa de Facebook.

Știrea inițială

Este vorba despre percheziţii la sediul PNL Argeș. Conform surselor citate, deputatul Gheorghe Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș, ar fi fost luat de procurorii anticorupție la declarații.

Miuțescu este un susținător al lui Ludovic Orban, iar unii dintre liberalii din Argeş afirmă că totul ar fi o răfuială politică, pornită de la vârful PNL, între taberele Orban şi Cîţu.

Liberalii care îl susţin pe Orban resping o posibilă alianţă cu PSD pentru susţinerea Guvernului

31 de parlamentari, susținători ai lui Ludovic Orban în cursa pentru președinția PNL, au postat, marți, mesaje de respingere a unei posibile înțelegeri cu PSD pentru susținerea Guvernului, ca alternativă la actuala coaliție.

Printre aceștia se regăsesc Adrian Miuțescu (Argeș), fostul ministru de Finanțe Alexandru Nazare (Prahova), George Scarlat (Galați), Ioan Cupșa (Bihor) și Alexandru Kocsis (Iași).

'Dragi români, vi se pregătește o perioadă fantastică, o perioadă de şapte ani în care unii se visează faraoni şi alţii vor trebui să suporte consecinţele unei crize pe care nu în totalitate a generat-o guvernarea, dar criza politică a accelerat şi agravat condiţiile medicale şi economice. Având un plan atât de fantastic şi eu considerându-mă un om normal, consider că e mai bine să reprezint liberalismul din afara PNL şi să sper că la un moment dat partidul îşi va reveni', a spus Antonel Tănase, din tabăra lui Ludovic Orban și totodată un apropiat al lui Miuțescu.

Adrian Miuțescu afirmă că un guvern minoritar PNL, susținut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic.

„Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a dovedit și în trecut că este un om echilibrat, deschis dialogului, capabil să negocieze în interesul țării. Mai mult, s-a dovedit a fi un partener politic de încredere, care își respectă înțelegerile și cuvântul dat. Sunt convins că soluția cea mai bună pentru România este continuarea colaborării cu USR PLUS și menținerea coaliției de dreapta. Un guvern minoritar PNL, susținut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcție ar avea repercusiuni dezastruoase asupra Partidului Național Liberal, așa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL și istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă”, a afirmat Adrian Miuțescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel