Descinderi în opt județe din România. Sechestru pe zeci de mașini scumpe, case și terenuri
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat de cinci grupări specializate în evaziune fiscală în domeniul comerțulului intracomunitar cu autovehicule second-hand, s-au instituit măsuri asiguratorii de peste 2.300.000 de euro.

În urma celor 62 de percheziții efectuate pe 17 martie 2021, două persoane sunt cercetate sub controlul judiciar. Descinderile au avut loc în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Vaslui și în municipiul București, scrie incomod-media.ro. Oamenii legii au ridicat aproximativ 20.000 de euro și au indisponibilizat 19 autovehicule, în valoare de peste 300.000 de euro, parte din acestea fiind plasate Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

"În vederea confiscării extinse, au fost aplicate sechestre asupra a 2 terenuri aflate în proprietatea unor firme a căror activitate a fost finanțată de persoanele cercetate, asupra a 5 imobile (teren si contrucții aferente) aparținând unor rude ale acestora, precum și asupra a 52 de imobile dintr-un bloc nou (11 de apartamente, 34 de locuri de parcare și 7 boxe), a cărui construcție a fost finanțată de aceștia, prin intermediul unei societăți controlate indirect", se arată într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel