Descinderi de amploare într-un dosar de trafic de droguri. 100 persoane, la audieri / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de TinaKru de la Pixabay
Imagine de TinaKru de la Pixabay
Miercuri, 29 septembrie, au fost efectuate 21 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. 100 de persoane vor fi conduse la audieri. 

La data de 29 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciului Teritorial Ploiești, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Prahova și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. 100 de persoane vor fi conduse la sediul unității, în vederea audierii, transmite IGPR într-un comunicat de presă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, începând cu luna mai a.c., mai multe persoane ar fi comercializat substanțe cu efect psihoactiv, iar unele dintre acestea ar fi cultivat cannabis indoor și outdoor.

'Persoanele bănuite ar fi acționat, cu preponderență, în localitățile limitrofe municipiului Ploiești, dar și în județul Dâmbovița, până în prezent, fiind identificate aproximativ 80 de consumatori.', precizează IGPR.

Trei puști, un pistol, trei baionete, o arbaletă și o sabie, printre obiectele ridicate la percheziții

'În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 500 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 15 plante de cannabis, două instalații de cultivare, cântare electronice de precizie, telefoane mobile, bani, 3 puști, dintre care una de vânătoare, un pistol, 3 baionete, o arbaletă, o sabie, 16 cartușe cu alice, precum și praf de pușcă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

În activități, au fost angrenați jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești, precum și cei din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județene Prahova și Dâmbovița.', a mai transmis IGPR, miercuri, 29 septembrie. 

VEZI ȘI: Trafic de persoane și MINORI, Brașov - Londra. DIICOT și Poliția UK, percheziții de amploare

Procurorii DIICOT împreună cu procurori din cadrul Serviciului de procuratură al Coroanei din Marea Britanie au derulat o acţiune comună pe teritoriul celor două state, fiind efectuate 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov şi 6 percheziţii pe raza oraşului Londra, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 18 persoane, specializat în savârşirea infracţiunilor de  trafic de persoane și trafic de minori.

(Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel