Deschidere școli cu prezență fizică. Sorin Cîmpeanu, decizie pentru elevi după ce Vlad Voiculescu a spus că nu ia teste non-invazive. Trei condiții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Sorin Cîmpeanu
foto Facebook Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a luat o decizie tranșantă după ce ministrul Sănătății și secretarul de stat din Minister au exclus varianta achiziționării pentru școli a unor teste non-invazive pentru depistarea COVID, invocând diverse motive.

”Reacția (n.r. Ministerului Sănătății) din perspectivă numerică e total nesemnificativă, deoarece eu am spus că sunt 1.150.000 de teste, nu 1,3 milioane, iar cu privire la cele 19.000 de teste folosite, m-am bazat pe ultimele raportări ale Ministerului Sănătății. Acum, dacă sunt folosite 26.000 din 1.150.000, nu sunt 2%, sunt 2,2%, deci tot nesemnificativ, nu are niciun fel de importanță, fluctuațiile sunt absolut minore. 

De asemenea, când am spus că este nevoie de o testare în școli, m-am bazat pe recomandarea Ministerului Sănătății. Acum, dacă Min. Sănătății, care are deplină competență în a se pronunța, spune că aceste teste non-invazive nu sunt relevante, cu atât mai bine: noi ne bazăm pe opiniile specialiștilor din sănătate și vom propune să se îndeplinească doar trei condiții pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică. Mai exact: respectarea regulilor (purtarea obligatorie a măștii, măsuri de igienă și aerisirea spațiilor), vaccinarea personalului didactic (avem aproape 150.000 vaccinați, 50%), iar a treia condiție este aceea a confirmării ipotezelor epidemiologilor conform cărora după un vârf pe care-l vom atinge în luna aprilie, va urma un trend descendent.

Dacă testele non-invazive sunt irelevante, atunci Ministerul Educației va propune deschiderea școlilor cu respectarea acestor trei condiții” a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24. 

Vezi și: Vlad Voiculescu spune că nu există bază legală pentru testele non-invazive în școli: Poate mi-o aduce și mie cineva la cunoștință dacă există

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel