Urmărește emisiunea live
Derusificarea continuă la Cernăuți. Statuia lui Pușkin a fost dată jos: Avem destul de mulți artiști și eroi ucraineni. Nu-i așa? / galerie foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Statuia lui Aleksandr Sergheevici Pușkin a fost eliminată din Cernăuți.

La Cernăuți continuă procesul de decomunizare și derusificare. Din curtea unei instituții de învățământ din centrul regional a fost demontat monumentul poetului rus Aleksandr Pușkin.

Despre acest lucru a informat Consiliul Orăşenesc Cernăuți pe pagina oficială de Facebook.

„Ați știut că în orașul Cernăuți au existat două monumente ale „marelui poet ruZ” Pușkin? De ce au existat? Pentru că unul deja a fost demontat. E doar o chestiune de timp în privința celuilalt. Avem destul de mulți artiști și eroi ucraineni. Nu-i așa?”, se arată în comunicat.

Monumentul poetului a fost demontat de pe teritoriul Colegiului Profesional de Tehnologie și Design din Cernăuți, aflat pe strada E. Grebinka. El fusese instalat acolo în 1956.

Decizia privind demontarea monumentul a fost luat în timpul unei consultări publice de către profesorii si studenții instituției de învățământ, conform Bucpress.

CITEȘTE ȘI     -    Kievul cere României să recunoască Holodomorul, dar continuă să susțină că românii din Ucraina vorbesc în „limba moldovenească“ și o promovează în școli

În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol al II-lea al României

Un internaut a făcut public faptul că în subsolurile orașului Cernăuți, astăzi aflat în Ucraina, a fost găsit un bust al Regelui Carol al II-lea al României.

„În subsolurile din Cernăuți a fost găsit bustul Regelui Carol II-lea al României. Din câte putem observa este vorba de un bust de gips, care a fost instalat într-o instituție publică în perioada Regatului României. Rămâne o enigmă modul în care a fost ascuns și salvat acest bust de bolșevicii invadatori.“, a scris Iulian Rusanovschi pe Facebook.

La Cernăuți, voluntarii au dat peste descoperiri interesante în timp ce curățau subsoluri într-o curte din centrul orașului. Printre acestea se află un bust al Regelui Carol al II-lea al României.

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa de Facebook de șefa ONG-ului „Mișcarea de Voluntariat din Bucovina”, Kateryna Ponomareva.

"Când scotocești în gunoaie, fii pregătit pentru curiozități. O cușcă pentru câini, sticle de diverse forme, o farfurie care face reclamă la bere...și un bust din viața Regelui Carol al II-lea al României", - a scris Catherine Ponomareva, adăugând fotografii cu descoperirile.

Ea a menționat că toate aceste lucruri au fost găsite de voluntari în timp ce curăța subsolurile aglomerate din curtea centrului de voluntari (citește continuarea și vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel