Derapajele Dianei Șoșoacă, pe masa Comisiei Juridice. Alina Gorghiu: De înjurat, dacă doriţi, ne înjurăm acasă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Facebook Alina Gorghiu
foto Facebook Alina Gorghiu
Sesizarea PNL, prin care se solicită analizarea ”derapajelor” senatoarei Diana Șoșoacă în Parlament, a ajuns pe masa Comisiei Juridice. 

"Grupul parlamentar din Senat al Partidului Naţional Liberal vă propune eliminarea unei probleme care se perpetuează de la începutul legislaturii în Parlamentul României: comportamentul necorespunzător, nociv şi neregulamentar al doamnei senator Diana Iovanovici-Şoşoacă. (...) Este inadmisibil să mai tolerăm ca parlamentarul Diana Iovanovici-Şoşoacă să sfideze orice normă legală şi orice regulă a bunului-simţ în cea mai prestigioasă instituţie a ţării, în care fiecare dintre noi, la fel ca şi domnia sa, este legitimat prin votul electoratului. O asemenea atitudine reprezintă o gravă ofensă adusă atât Parlamentului, cât şi românilor", se arată în sesizarea senatorilor PNL, adresată grupurilor parlamentare ale USR-PLUS, UDMR, PSD şi AUR. Vezi aici documentul


Art. 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentară sancţiunile: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei şi avertisment public-scris, conform Agerpres.

Alina Gorghiu a explicat că îşi doreşte ca Diana Şoşoacă "să facă tot ce îşi doreşte", dar în plenul Senatului să revină la "decenţă şi la intervenţii conform normelor".

"De înjurat, dacă doriţi, ne înjurăm acasă, ţipăm în pungă, facem tot ce dorim în mediul privat, în spaţiul intim. În spaţiul public avem obligaţia să respectăm nişte norme astfel încât să nu-i lezăm pe ceilalţi", a afirmat Alina Gorghiu, marţi, după şedinţa Biroului permanent, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel