Deputatul William Brînză a inaugurat Centrul de Afaceri româno - german
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
william_brinza
william_brinza

Preşedintele comisiei comunităţilor de români din afara graniţelor ţării, deputatul William Brînză, a inaugurat joi, Centrul de Afaceri româno - german, Bavaria - România.

„Avem mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne despart, iar proiectul Uniunii Europene pentru regiunea Dunării reprezintă un liant în consolidarea legăturilor economice dintre ţările noastre. România are încă probleme cu birocraţia, aşa cum mulţi dintre dumneavoastră prezenţi aici mi-aţi mărturisit, dar guvernul a adoptat o serie de măsuri menite să vină în întâmpinarea nevoilor pe care le au investitorii. Proiectul UE pentru Regiunea Dunării va dezvolta relaţiile noastre prin promovarea celor 4 axe prioritare: protecţia mediului, conectivitatea, creşterea prosperităţii regiunii Dunării, şi îmbunătăţirea sistemului de guvernare, România deţinând fonduri importante pentru susţinerea acestui proiect“, a declarat cu acest prilej deputatul de diaspora William Brînză, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, reprezentantul Parlamentului României, William Brînză şi-a continuat discursul evidenţiind rolul primordial pe care îl are comunitatea de români din Germania „o comunitate care contribuie la dezvoltarea calităţii vieţii, prin cooperarea excelentă pe care o are cu autorităţile bavareze, alături de care a stabilit parteneriate de afaceri, care şi-au adus aportul şi la creşterea competitivităţii pieţei germane“.

Totodată, William Brînză a ţinut să sublinieze contribuţia pe care o va avea conducerea Centrului de Afaceri, în dezvoltarea legăturilor economice româno-germane.

„Înfiinţarea acestui centru de afaceri româno -german este rodul eforturilor pe care le-am întreprins de mai bine de 1 an de zile, iar preşedintele noi instituţii infiintate, domnul Mihai Rusu, secondat de vicepreşedintele Hanspeter Schuller, îşi va aduce aportul în promovarea României, prin atragerea de investiţii în domenii strategice precum infrastructura de transport, mediu şi energie. Totodată, acest Centru de afaceri vine ca răspuns la necesitatea de susţinere a capitalului românesc şi, în limita mandatatului , voi susţine echipa pentru a promova economia românească astfel încât, aceasta să-si poata demonstra competitivitatea si capacitatea de integrare la nivel european şi chiar mondial“, a conchis William Brînză.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Conferinţei româno-germane pentru IMM-uri, care a avut loc la Munchen, în prezenţa ministrul economiei Ion Ariton, vicepremierului Guvernului Bavariei, Martin Zeil, ministru de Stat pentru Economie, Infrastructura, Transporturi şi Tehnologie în Guvernul Bavariei, a diplomaţilor români şi germani, precum şi a zeci de specialişti în economie şi oameni de afaceri din cele două ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel