Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securităţi, a demisionat din PDL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
sorin buta
sorin buta

Deputatul Sorin Buta, declarat colaborator al fostei Securităţi, a demisionat din PDL, a anunţat, luni, liderul grupului democrat-liberal din Cameră, Mircea Toader.

Mircea Toader a precizat că Buta a demisionat din proprie iniţiativă, întrucât nu vrea să creeze o imagine proastă partidului. Sorin Buta a susţinut că procedurile juridice în cazul său nu au fost finalizate.

Conform lui Mircea Toader, partidul i-a transmis lui Sorin Buta că trebuie să-şi reglementeze situaţia juridică, iar dacă se constată că ar fi fost un abuz în cazul său, atunci va fi reprimit în partid, dacă nu, va rămâne în afara PDL. Toader a mai precizat că i-a propus lui Sorin Buta să activeze în continuare în cadrul grupului PDL din Cameră.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, în 26 ianuarie, că deputatul PDL Sorin Gheorghe Buta a colaborat cu fosta Securitate, admiţându-se astfel cererea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Deputatul PDL Sorin Buta a declarat atunci că se consideră nevinovat şi că va ataca această hotărâre, „mergând până la CEDO“.

sursa: mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel