Deputatul PSD absent, test Covid negativ înainte de moțiune. Ciolacu: L-am rugat pe Rafila să se sfătuiască
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
Moțiunea de cenzură ar putea fi votată de 157 de parlamentari PSD. Singurul "absent motivat" din rândul social-democraților și-a făcut testul PCR și este negativ.

Inițial, PSD a anunțat că mizează astăzi pe votul a 156 de parlamentari având un absent motivat: un deputat infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

Întrebat marți dimineață de către jurnalista Marinela Mititelu de la Realitatea PLUS câți dintre cei 157 de parlamentari PSD vor fi astăzi, la votarea moțiunii, Marcel Ciolacu a spus că "în acest moment suntem 156. O să avem ședința de grup reunit la ora 11:30."

Președintele PSD a adăugat că "mai mult, colegul meu Radu Popa și-a făcut test PCR astăzi și este negativ."

"În acest moment, l-am rugat și pe domnul Rafila să se sfătuiască dacă are voie să vină în sală sau nu. Să nu încălcăm regulile celor de la DSP.", a mai spus Ciolacu. 

234 de voturi, pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis 

Amintim că PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers asemănător, însă a fost atacat la CCR. Membrii Birourilor Permanente au decis că moțiunea de cenzură a USR - AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale, iar moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi dezbătută și votată marți, 5 octombrie, în plenul reunit al Parlamentului, începând cu ora 12:00.

Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis e nevoie de 234 de voturi. USR și AUR au anunțat că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului Cîțu.

VEZI ȘI: Paradox cu marele câștigător după moțiunea împotriva Guvernului Cîțu. Hideg (ARGUMENT): E aparent contradictoriu, dar așa va fi

Sociologul Mădălina Hideg, director științific al ARGUMENT, institut de sondaje al DCMedia Group, susține că, deși Florin Cîțu va fi demis în urma moțiunii de cenzură de marți, tot el, de fapt, „are cel mai mult de câștigat”.

În ziua în care se decide soarta Guvernului Cîțu, sociologul Mădălina Hideg a lansat un pronostic în exclusivitate pentru DCNews. (Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel