Deputat PNL: Parlamentul BLOCAT, ședința Comisiei Juridice suspendată. Vremuri absurde
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Deputatul PNL Vasile Varga atrage atenția asupra unei situații care riscă să degenereze în România. 

'Activitatea parlamentară este blocată. Şedinţa Comisiei Juridice a fost suspendată. Trăim situaţii absurde. Nu pot fi adoptate peste noapte legi ce pot duce la tensiuni în ţară, fără a fi dezbătute serios şi transparent. Insist pe ceea ce am susţinut şi ieri: interesele ţării nu se negociază. Românii nu pot vota împotriva românilor!', este mesajul postat de Vasile Varga. 

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor nu a mai luat în discuţie, marţi, solicitările de a lucra în paralel cu plenul Comisiile juridică, pentru drepturile omului şi pentru administraţie, secretarul Camerei Ioana Bran precizând că aceste comisii şi-au anulat cererile în acest sens. 

Marţi dimineaţa, membrii Comisiilor juridică, pentru drepturile omului şi administraţie de la Camera Deputaţilor s-au strâns pentru o şedinţă care trebuia să înceapă la ora 10,00 şi în care urma să se dezbată proiectul de lege depus de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţilor naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne. 

Şedinţa nu a putut să înceapă deoarece nu avea aprobarea Biroului permanent să lucreze în paralel cu plenul, iar şedinţa conducerii Camerei, programata la ora 9,30, nu a început nici ea la ora stabilită, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel