Deputat împușcat. Ciuhodaru: "Sunt împotriva violenței de orice tip. Nu se mai poate așa!”
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ciuhodaru, Iași
Ciuhodaru, Iași
Medicul Tudor Ciuhodaru, candidat PSD la europarlamentare 2019, a relatat, în cadrul unui interviu DC News, despre riscurile majore de radicalizare și de escaladare a violențelor în spectrul politic al societății românești.

Întrebat despre posibila escaladare a violențelor cu iz politic din România, făcând o paralelă cu știrea din Argentina unde deputatul Hector Olivares, membru al coaliţiei guvernamentale Cambiemos, a fost împușcat și grav rănit joi în apropierea Parlamentului de la Buenos Aires şi un funcţionar care îl însoţea a fost ucis, medicul Tudor Ciuhodaru a spus că:

Este un semnal de alarmă. Este îngrijorătoare escaladarea violenței. Remarc faptul că de la lucruri care ar trebui să decurgă normal, de la viața de familie până la cea politică, lucrurile încep să aibă un grad mare de radicalizare. Este nevoie de un chibrit care să aprindă o mare flacără. Și, din păcate, acest pericol al agresiunilor este prezent permanent. Sunt împotriva violenței de orice tip.

Întrebat despre limbajul și modul cum au decurs protestele de joi, 9 mai 2019, de la Cluj-Napoca sau de la Iași, medicul Tudor Ciuhodaru, candidat PSD la europarlamentare, a spus că:

Suntem pe un teren minat. Cred că aceste lucruri nu ne fac mai aproape de Europa. Din contră, ne întorc într-un ev mediu al politicii în care bâta hotărăște cine și ce are de spus. Cred într-o politică a argumentului, a unui limbaj civilizat. Este îngrijorător faptul că, și din cele mai înalte demnități ale statului român, ni se spune că înjurătura este o formă de exprimare a democrației. Într-o Europă civilizată, din care dorim să facem parte, diplomația administrativă, diplomația în a respecta dreptul celuilalt ar trebui să facă parte din viața de zi cu zi. Am susținut, de fiecare dată, că ar trebui să existe o anumită decență a limbajului politic, însă m-am obișnuit ca politicienii să se certe, să caute soluții tot mai radicale, dar eu îmi văd de politicile de sănătate și de a face bine pentru oameni.

Întrebat dacă a pățit la rândul său agresiuni verbale sau fizice, medicul Tudor Ciuhodaru a relatat că:

Pe vremea Guvernului Boc, când se desființau spitalele, nu voi uita niciodată cum ne aflam în curtea Spitalului de Urgență din Iași și încercam să îl protejăm. Mai aveau puțin și ne urcau și în dubă fără să putem să spunem adevărul. Indiferent de opțiunile politice, decizia se face acolo unde trebuie, adică la vot. Apoi, cele mai mari amenințări au fost când am promovat proiectul de lege privind interzicerea etnobotanicelor. Am primit telefoane cu amenințări la adresa copilului meu că va fi atacat când merge la școală. A doua amenințare gravă a fost când am promovat proiectul de lege privind redeschiderea Institutului Cantacuzino. Am fost avertizat să am grijă pe unde calc pentru că sunt mari interese imobiliare și farmaceutice”, a conchis medicul Tudor Ciuhodaru pentru DC News.


Vezi și Provocări miting PSD Iași. Mircea Badea: MIZERABIL! Să înceteze! E nenorocire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel