Deputat de la Kiev, interzis în UE prin decizia Ungariei: Acoliții lui Putin recunosc eficacitatea luptei noastre pentru integritatea Ucrainei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Deputatul Viktor Baloga din Ucraina a intrat în conflict cu autoritățile de la Budapesta și i s-a interzis intrarea în Uniunea Europeană.

Lui Viktor Baloga, deputat în Parlamentul de la Kiev, i-a fost interzisă intrarea în Uniunea Europeană. Această informație a fost publicată de publicația maghiară PestiSrácok. Publicația a mai raportat că „Partidul KMCS al Maghiarilor din Ucraina” va depune un proces în instanță în legătură cu îndepărtarea steagurilor maghiare și a semnelor în limba maghiară din instituțiile de învățământ din raionul Mucacevo.

Pentru clarificări a fost contactat Roman Povoroznyk, asistentul-consultant al deputatului poporului din partea Transcarpatiei Viktor Baloga, iar acesta a spus:

„Restricțiile privind intrarea deputaților poporului se aplică tuturor țărilor din zona Schengen. Interzicerea sistemului informatic Schengen a fost introdusă de guvernul Ungariei pentru amenințarea intereselor și securității lor naționale după decizia de a instala stema națională a Ucrainei în locul turului (pasărea mitologică a ungurilor) pe Castelul din Mucacevo”, a precizat Povoroznyk..

„Reprezint o amenințare la adresa securității naționale a Ungariei. Este indicativ faptul că autoritățile maghiare m-au speriat în ziua instalării simbolului național de stat al Ucrainei — Tridentul, în loc de simbolul imperial al „Ungariei Mari”. deasupra Castelului Mucacevo”, a scris Viktor Baloga.

„Percep o astfel de decizie a acoliților lui Putin ca pe o recunoaștere a eficacității luptei noastre pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei. În plus, „compania” pe care o am pe lista celor de care maghiarii se tem și vor să-i țină departe de UE este mai mult decât demnă – patrioți din diverse domenii și regiuni, în special, reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei, care au deschis un dosar penal împotriva liderului „KMCS” Brenzovici și a activiștilor din Lviv care luptă împotriva simbolurilor imperiale pe pământul ucrainean”, a mai scris el

„Am fost și voi merge la prietenii Ucrainei din UE, dar nu am fost și nu mă duc în Ungaria lui Orban”, a scris Baloga, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel