Deodorant natural, făcut în casă. Descoperă două rețete rapide și ușoare
Chiar dacă garantează o eficacitate foarte mare, multe deodorante de pe piață pot conține substanțe chimice, care provoacă iritații sau alergii. În plus, unele substanțe precum aluminiul pot crea un dezechilibru asupra pielii.
De aceea este important să luăm în considerare posibilitatea de a crea deodorante naturale, care să fie eficiente împotriva transpirației și împotriva mirosului neplăcut, dar, în același timp, care să nu afecteze pielea și să evite iritația sub axile. Așa că haideți să vedem ce ingrediente să alegeți pentru un deodorant natural.
Deodorant-cremă antibacterian cu bicarbonat Acest deodorant are la bază uleiul de cocos, bicarbonatul de sodiu și ulei esențial de ceai și de levănțică, toate substanțe cu o bună putere antibacteriană.
Ingrediente: ulei de cocos - 3 linguri, ulei de sunătoare - 2 linguri, amidon de orez - 2 linguri bicarbonat de sodiu - 3 linguri, ulei esențial de arbore de ceai - 3 picături, ulei esențial de lavandă - 5 picături.
Puneți 3 linguri de ulei de cocos într-un vas de sticlă curat și topiți-l. Odată ce uleiul de cocos s-a topit, se lasă să se dizolve și apoi se adaugă uleiul de sunătoare și amidonul de orez. Amestecați totul cu o lingură de lemn sau de plastic. Adăugați apoi bicarbonatul de sodiu și amestecați în continuare până obțineți un amestec omogen. La final, puneți picăturile de arbore de ceai și ulei esențial de lavandă. Deodorantul cremă este gata de utilizare.
Păstrați deodorantul într-un recipient de sticlă sau plastic cu capac. Dacă ai un pH foarte acid al pielii este posibil ca prezenta bicarbonatului de sodiu sa creeze o oarecare iritație. Deci, în rețetă, puteți înlocui cele 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 3 linguri de amidon de porumb.
Deodorant-spray cu salvie și ulei de arbore de ceai Ingredientele care compun acest deodorant acționează asupra bacteriilor, responsabile de formarea mirosurilor neplăcute, datorită proprietăților lor antibacteriene și antifungice.
Ingrediente: bicarbonat de sodiu - 4 linguri, apă distilată - 150 ml, ulei de arbore de ceai - 10 picături, ulei de salvie - 10 picături.
Se pun 4 linguri de bicarbonat într-un borcan de sticlă și se adaugă 250 ml de apă distilată și se amestecă. Apoi lăsați să se odihnească 1 oră, astfel bicarbonatul se va depune pe fundul recipientului. După 1 oră, când bicarbonatul de sodiu se depune complet pe fundul bolului, turnați lichidul într-un recipient cu pulverizator. Aveți grijă ca bicarbonatul se rămână pe fundul bolului de sticlă. Acum adaugă 10 picături de arbore de ceai și 10 picături de salvie. Vei obține un deodorant natural, antibacterian și anti-miros.
Cum se păstrează deodorantul natural
Deodorantul cremă se păstrează 2 luni. Vă sfătuim să păstrați recipientul cu deodorant într-un loc răcoros și uscat. În plus, este bine să aplicați deodorantul cu mâinile uscate și curate pentru a evita contaminarea cu mucegai și bacterii. În orice caz, prezența uleiului de cocos antibacterian și a altor ingrediente va face ca deodorantul să fie eficient și de lungă durată.
Deodorantul cremă trebuie aplicat pe pielea uscată sau umedă. Acest deodorant natural vă va proteja pielea și va preveni o proliferare excesivă a bacteriilor cu miros neplăcut. Puteți folosi deodorantul cremă în fiecare zi, chiar și de mai multe ori pe zi.
Deodorantul spray se păstrează într-un loc răcoros și uscat până la o lună. Acest deodorant poate fi folosit în fiecare zi, chiar și de mai multe ori pe zi. Este suficient să faceți câteva aplicații pentru fiecare axilă. Nu uitați să agitați produsul înainte de utilizare.
Pentru a obține o eficiență mai mare de la aceste deodorante, vă sfătuim să purtați pe cât posibil îmbrăcăminte din bumbac sau fibre naturale, care să permită transpirația pielii și să limiteze la minimum înmulțirea bacteriilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News