Denis Mamadou Cuspert, fost rapper german devenit jihadist, ucis în Siria
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Denis Mamadou Cuspert,  un fost rapper german devenit membru al grupării Statul Islamic, a fost ucis în această săptămână în Siria, potrivit AFP.

Denis Mamadou Cuspert, cetatean germano-ghanez și cunoscut sub numele de Deso Dogg, a apărut de-a lungul ultimilor ani  în mai multe înregistrări video ale organizației jihadiste, ultima dată în noiembrie 2014 când părea să ţină un cap retezat şi a afirmat că este al unui bărbat executat care s-a opus SI..

Moartea cunoscutului jihadist a mai fost anunțată și în 2015, după ce acesta se alăturase mișcării jihadiste în 2012.

Documentele  justiției americane arată că o translatoare a FBI, recrutată pentru a-l spiona pe Cusprt a plecat clandestin în Siria prin Turcia, în iunie 2014, pentru a se căsători cu acesta înainte de a reveni în SUA, două luni mai târziu.

Daniela Greene, care deținea un nivel de acreditare "top secret" în cadrul poliției federale germane, a declarat colegilor  că merge în Germania să-și viziteze părinții.

Revenită în august 2014 în Statele Unite, Greene  a fost arestată și ulterior a colaborat cu anchetatorii, după care a fost condamnată la o închisoare de  un an de zile. A fost eliberată în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel