Demonstrații antisemite: protestatarii cer gazarea evreilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Miniștrii de Externe din Germania, Franța și Italia au condamnat protestele anti-semite și violențele iscate ca urmare a conflictului din Gaza, spunând că vor face tot ce pot pentru a combate ura împotriva evreilor în țara lor.

"Retorica anti-semită, ostilitatea împotriva evreilor și atacurile asupra sinagogilor nu au ce căuta în societatea noastră", au spus Frank-Walter Steinmeier, Lauren Fabius și Frederica Mogherini, într-o declarație comună susținută la Bruxelles, conform AP.

Cei trei au subliniat că, deși respectă libertatea de exprimare a protestatarilor și dreptul lor la asociere, vor face tot ce le stă în putință pentru a contracara "acțiunile și declarațiile care intră în zona anti-semitismului, rasismului și xenofobiei".

De la izbucnirea violențelor între Israel și Hamas, participanți la manifestații anti-israeliene de pe întreg teritoriul Germaniei au folosit frecvent sloganuri anti-semite și au cerut gazarea evreilor, referință la uciderea evreilor de către naziști în timpul Holocaustului.

În Franța, tinerii pro-palestinieni s-au ciocnit cu forțele de ordine, au incendiat mașini, au distrus magazine și au atacat două sinagogi din suburbiile Parisului. Mișcări similare au izbucnit și în Italia.

Şeful Mossad, Tamir Pardo: Conflictul cu Palestina, cea mai mare ameninţare pentru Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel