Democrația din România, comparată cu cele din Jamaica și Finlanda
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel Barbu
Daniel Barbu

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a vorbit vineri la Timișoara despre democrația din România, pe care a comparat-o cu cele din Jamaica și Finlanda. Barbu susține că "alegerile din România sunt relativ corecte și libere, în ciuda a ceea ce s-a presupus".

Daniel Barbu, se află într-o vizită de două zile la Timişoara, atât în calitate de ministru al Culturii, cât şi în calitate de membru PNL, scrie pressalert.ro. El va discuta cu colegii din partid despre posibilitatea creării unui Muzeu al Comunismului şi al Revoluţiei, promisiune pe care senatorul Ben-Oni Ardelean s-a angajat că o va duce la bun sfârşit în timpul campaniei electorale.

Daniel Barbu spune că în Timişoara nu se va construi o nouă clădire, ci Memorialul Revoluţiei “va fi updatat, nu e vorba de alt muzeu. Clădirea în care se află Memorialul Revoluţiei este a ministerului, care îl şi finanţează. Am venit să reflectăm la crearea acestui muzeu, avem infrastructură, avem o parte din patrimoniu şi nu după o perioadă lungă, ci relativ repede vom crea acest muzeu de care cred că oraşul are nevoie”.

Ministrul Culturii a fost invitat de către reprezentanţii Universităţii de Vest să susţină o conferinţă cu tema “Cultura politică şi cultura politicii: pentru o estetică a spaţiului public” în Aula Magna.

Daniel Barbu este de părere că, în acest moment, în România “sunt alegeri relativ corecte şi libere, în ciuda a ceea ce s-a presupus. Este o democraţie fără calităţi, este mai bine decât în Jamaica, unde instituţiile publice nu au priză la populaţie, rata infracţionalităţii este crescută, dar mult mai rău decât în Finlanda, unde există o democraţie de calitate şi toate instituţiile sunt respectate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel