Demitere Trump. Joe Biden reacționează: Va fi o tragedie!
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Joe Biden, unul din cei mai înverșunați adversari politici ai lui Trump, a reacționat după ce democrații au demarat procedura de destituire a președintelui american.

Joe Biden, vicepreședintele lui Barack Obama, și unul dintre democrații care și-au anunțat candidatura la alegerile prezidențiale de anul viitor, a declarat în cursul zilei de ieri că sprijină demararea procedurilor de destituire împotriva lui Donald Trump în cazul în care președintele republican nu va da curs solicitărilor Congresului de a a oferi informații cu privire la ”scandalul Ucraina”, informează Reuters.

Biden a precizat jurnaliștilor că procedura va fi inițiată în cazul în care Trump „va continua să obstrucționeze Congresul”. În ceea ce privește demiterea, fostul vicepreședinte al lui Obama consideră că „ar fi o tragedie, dar va fi tragedia lui (n.r. - a președintelui Trump),” a spus el.

Biden, implicat direct în ”scandalul Ucraina”

Amintim că Trump este acuzat că s-a folosit de funcția pe care o are pentru a face presiuni asupra președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, ca să-l determine pe acesta să declanşeze o anchetă de corupţie împotriva lui Biden. Ar fi făcut acest lucru într-o conversație telefonică, în luna iulie. Donald Trump a recunoscut că a abordat subiectul, dar neagă că ar fi făcut vreo presiune asupra liderului de la Kiev.

Preşedintele american a anunţat marţi că a autorizat publicarea conversaţiei telefonice pe care a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel