Demisie la vârful SKODA. Pleacă la finalul lunii iulie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Unul dintre cei mai importanţi oameni din compania SKODA şi-a anunţat plecarea la finalul lunii iulie. 

Bernhard Maier, preşedintele producătorului ceh de automobile Skoda Auto, divizie a grupului Volkswagen AG, va demisiona din funcţie după aproape cinci ani, la finalul acestei luni, transmite Reuters. Skoda, care nu a indicat un motiv pentru plecarea lui Maier, a precizat că succesorul va fi desemnat la reuniunea Consiliului de Administraţie din august.

Skoda este cel mai mare exportator al Cehiei şi contribuie semnificativ la câştigurile VW. Anul trecut, Skoda a vândut pe plan global 1,24 milioane de maşini. Anunţul privind plecarea lui Maier confirmă un raport anterior apărut în publicaţia germană Handelsblatt.

Preşedinte de 5 ani

Maier a preluat funcţia de preşedinte în noiembrie 2015, venind de la Porsche. De atunci, producătorul auto ceh a raportat venituri şi profituri record. De asemenea, Maier a supervizat lansarea noilor modele Skoda, inclusiv mai multe SUV-uri. Schimbarea de la Skoda vine pe fondul remanierii de la grupul VW. Luna trecută, Volkswagen l-a înlocuit luni pe Herbert Diess din funcţia de director general al brandului VW şi l-a instalat pe directorul operaţional Ralf Brandstaetter, pentru a conduce eforturile de reducere a costurilor la cele mai mari fabrici ale companiei din Germania, scrie Agerpres. 

Până acum, Herbert Diess era director general al grupului german Volkswagen AG, iar după ce Brandstaetter îşi va prelua funcţia de la 1 iulie va avea o mai mare flexibilitate pentru a conduce restul companiei, care include branduri cum ar fi Audi, Bentley, Skoda, Lamborghini şi Porsche, au precizat oficialii Volkswagen. De asemenea, directorul diviziei de camioane a Volkswagen, Andreas Renschler, se va pensiona.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că schimbările din conducerea celui mai mare producător auto mondial vin în urma încercărilor lui Diess de a a-i convinge pe liderii de sindicat, care controlează nouă din cele 19 locuri din Consiliul de supervizare, să fie de acord cu reducerile de costuri din Germania. Aceste reduceri au fost demarate de Diess pentru a susţine investiţiile de 34 miliarde de euro în vehiculele electrice şi autonome, precum şi investiţia de 50 de miliarde de euro pentru achiziţionarea de baterii pentru modelele electrice. Pe plan global, vânzările de maşini ar urma să scadă anul acesta cu 15% - 20%, a previzionat Volkswagen, în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19). Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel