Demisie la vârful Reiffeisen International, după decretul lui Zelenski. Peter Lennkh este și membru al Consiliului de Supraveghere a Reiffeisen Romania
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Publicația austriacă Der Standard scrie că Peter Lennkh, responsabil pentru afacerile de leasing ale Reiffeisen Bank International, a demisionat din boardul companiei. Demisia survine la trei zile după ce un decret al președintelui Volodimir Zelenski a declarat firma de leasing drept ”complice al Rusiei”.

Peter Lennkh, alături de alți patru membri ai consiliului de administrație ai RBI, ar fi ajuns pe lista de sancțiuni a Ucrainei, scrie ziarul austriac Der Standard. Decizia președintelui Volodimir Zelenski, care a semnat decretul de sancționare, este motivată de faptul că divizia de leasing a Reiffeisen Bank ar închiria Rusiei  camioane, trenuri și mașini care folosesc la transportul de oameni și materiale pe frontul din Ucraina. RBI, pe de altă parte, susține că nu au fost încheiate noi contracte de leasing în Rusia de la izbucnirea războiului din Ucraina, iar Leasing Rusia nu are active în Ucraina.

CEO-ul RBI, Peter Lennkh, părăsește banca austriacă la cererea sa, explicația fiind o decizie personală, după împlinirea vârstei de 60 de ani. Demisia va fi deveni efectivă în următoarele luni.

Lennkh este și membru al Consiliului de Supraveghere a băncii Reiffeisen Romania, la fel ca alți directori din RBI, Austria. Nici banca-mamă, nici filiala din România nu au făcut precizări privind o eventuală retragere a lui Lennkh din funcția deținută la București. 

Raiffeisen Bank România, controlată de grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), susținea într-un comunicat emis după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen, că acest grup este un promotor al valorilor democratice ce unesc comunitatea europeană și susține creșterea economică sustenabilă prin intermediul unei piețe comune bazată pe liberă circulație a bunurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor”.

Grupul Reiffeisen a preluat Banca Agricolă și a devenit al treilea mare jucător pe piața creditelor din țara noastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel