Demisie la Casa Albă. Principalul consilier economic al lui Joe Biden va renunța la funcție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Brian Deese, principalul consilier economic al Casei Albe, care a ajutat la elaborarea unor importante pachete de stimulare și la gestionarea consecințelor economice ale pandemiei de Covid-19, va demisiona, a anunțat joi Joe Biden, transmite AFP.

”Brian are o capacitate unică de a transforma provocările politice complexe în acțiuni concrete care îmbunătățesc viața americanilor”, a declarat Joe Biden într-un comunicat.

Însă plecarea consilierului, în vârstă de 44 de ani, era așteptată în mijlocul mandatului președintelui Joe Biden și în contextul în care republicanii și democrații împart acum controlul Congresului. Înlocuitorul său nu a fost încă desemnat.

Joe Biden l-a creditat pe consilierul său economic cu „tranziția redresării noastre economice istorice către o creștere solidă și stabilă”.

Printre principalele reforme economice făcute de Brian Deese sunt următoarele: un program amplu de infrastructură - „Bipartisan Infrastructure Law”, „Inflation Reduction Act”, un plan faraonic de investiții în energia verde, „CHIPS and Science Act”, o lege care prevede aproximativ 53 de miliarde de dolari pentru producția și cercetarea în sectorul cipurilor electronice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel