DEMISIE în plină criză. A făcut ANUNȚUL OFICIAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Manuel Merino
Manuel Merino
Anunțul oficial a fost făcut. Și-a dat demisia în plină criză.

Manuel Merino şi-a anunţat duminica demisia "irevocabilă" de la Preşedinţia Peru şi a lansat un apel la "pace şi unitate", un pas ce deschide calea pentru soluţionarea crizei politice grave şi profunde cu care se confruntă ţara de când a preluat puterea acum o săptămână, informează EFE.

Merino şi-a anunţat demisia într-un mesaj televizat adresat naţiunii, la doar câteva minute după ce Congresul l-a îndemnat să demisioneze, solicitând totodată o sesiune plenară extraordinară pentru a găsi o soluţie constituţională la criză şi a găsi un succesor al preşedintelui demisionar. Anunţul demisiei a fost primit cu emoţie şi aplauze pe străzi, unde mii de cetăţeni au continuat să protesteze, transmite Agerpres.

Luni parlamentul din Peru a votat pentru destituirea preşedintelui Martin Vizcarra pentru "incapacitate morală", fiind acuzat că a luat mită în timp ce era guvernator, în 2014. Instalarea la preşedinţie a lui Merino (centru-dreapta), fost preşedinte al legislativului, a generat manifestaţii de protest la Lima şi în alte oraşe.

Sâmbătă, mii de manifestanţi, în general foarte tineri, au ieşit din nou în stradă în a şasea zi consecutiv în mai multe oraşe pentru a cere demisia lui Merino, respingând ceea ce susţin că a fost o lovitură de stat parlamentară. Cel puţin trei persoane au fost ucise la Lima în timpul reprimării manifestaţiilor de către poliţie. Şapte din 18 miniştri ai lui Merino şi-au anunţat demisia sâmbătă, după reprimarea protestelor, inclusiv cel al sănătăţii, Abel Salinas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel