DEMISIE după reținerea șefei AEP
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ana Maria Pătru a luat decizia de a-şi înainta demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, a anunţat avocatul Ene Cristian.

Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situaţia juridică, a luat decizia de a-şi înainta de îndată demisia din funcţia de preşedinte AEP, a declarat avocatul şefei AEP, Ene Cristina.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, la data faptei vicepreşedinte al instituţiei - funcţie cu rang de secretar de stat, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi două infracţiuni de spălare a banilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi seară, de DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti. Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum şi că va susţine firma să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel