Demisie din USR PLUS în plin scandal al căldurii la Timişoara: Nu găsesc absolut nici o realizare notabilă, după un an de administraţie Fritz
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"Astăzi am demisionat din USR PLUS", anunţă Tudor Baştea, cel care acuză modul în care administraţia Fritz a gestionat situaţia de la Timişoara, municipiul în care oamenii au rămas fără apă caldă şi căldură.

"Cred ca in continuare ca USR-PLUS e cel mai curat partid din Romania, cu cel mai mare procent de oameni onesti, decisi sa puna umarul la reformarea Romaniei. Cred in continuare in Dacian Ciolos, in modul sau echilibrat si responsabil de a face politica.Pe alocuri insa, in unele filiale, musteste impostura si incompetenta. Au fost mai multe situatii, de-a lungul acestui an, in care mi-am pus intrebarea ce mai caut in aceasta organizatie. M-a dezamagit povestea cu organigrama, anulata de instanta. Adica lucrezi luni de zile la ea, si apoi te trezesti ca nu se poate aplica? Niste avocati, niste juristi, nu sunt pe acolo prin primarie?

Dar ultimele evenimente legate de Colterm au pus capacul. Da, sunt de acord ca Colterm a acumulat datorii datorita managementului defectuos din mandatele fostilor primari. Da, sunt de acord ca administratia Fritz a preluat un cartof fierbinte, dar era de datoria sa să se descurce. Si-a asumat aceasta responsabilitate.

Administrarea orasului a fost preluata iarna trecuta. Nu au fost intreruperi de caldura si apa calda, deci “greaua mostenire” nu a fost chiar atat de grea. A urmat un an intreg, in care se putea lucra la redresarea Colterm. Si totusi, a venit frigul si Primaria nu a fost in stare sa se asigure ca Colterm va putea furniza caldura si apa calda. Asta ca sa nu mai amintim alte balbe din povestea Colterm, gen numirea lui Bogdan Nanu ca director general. Caruia i s-a cerut demisia dupa cateva zile, pt ca avea niste probleme penale, tocmai pentru inginerii financiare.

Ieri dupa-masa, primarul a anuntat ca s-a gasit o solutie temporara, cu alt furnizor de gaz, si ca se va porni caldura in timpul noptii. Peste 50K de familii au asteptat caldura, care nu a venit. A venit insa, azi-dimineata, o noua serie de explicatii de la primar, pt ca de fapt anuntul sau se bazase pe un intelegere verbala, care nu s-a concretizat. Si un apel la disponibilitate si umanitate din partea furnizorilor de gaz. De parca ar fi datoria lor sa gaseasca o solutie, daca s-ar putea sa dea gazul si gratis.

No, imi pare rau, dar eu n-am intrat in acest partid doar ca sa ii inlocuim pe incompetentii lor cu incompetentii nostri. Nu am avut niciodata ambitii politice si nici nu voi avea. Am intrat in partid ca sa ajut cu ce pot (expertiza IT, ajutor in campanii, etc). Si ca sa identificam persoane competente care doresc si pot sa isi asume pozitii publice, in administratie.

Cu regret, dar nu gasesc absolut nici o realizare notabila, dupa un an de administratie Fritz. Le-am promis oamenilor buna guvernare, modernizarea orasului, si le-am taiat caldura si apa calda. Si in loc sa gasim solutii la aceasta criza, facem punctaje interne, prin care invatam oamenii ce sa raspunda comentariilor negative ale cetatenilor scandalizati de situatia Colterm.No, io la din astea nu vreau sa fiu partas", a scris Tudor Baştea pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel