Demisie în bloc a primarilor PDL din Mehedinți
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mihai stanisoara
mihai stanisoara

Cu aproximativ două săptămâni înainte de alegeri, 34 de primari PDL din județul Mehedinți au anunţat că vor sprjini USL în 9 decembrie.

[caption id="attachment_252172" align="alignleft" width="310"] Mihai Stănișoară prim-vicepreședintele PDL Mehedinți sursa foto: www.evz.ro[/caption] Anunțul bombă a fost făcut chiar de cei 34 de edili, care s-au dus la o conferinţă de presă pe care o susţineau candidaţii USL. Aceștia au anunţat că vor oferi suport pentru candidaţii Uniunii la alegerile din 9 decembrie. După conferinţa de presă, o parte din primarii prezenţi au declarat că au luat hotărârea de a sprijini candidaţii USL pentru „binele comunităţii". Vicepreşedintele PDL Mehedinţi, Andi Nodiţ, a declarat că ştia de mai multă vreme că aceşti primari vor ieşi într-o conferinţă de presă la presiunea preşedintelui PSD Mehedinţi, Adrian Duicu.

„Ştiam de mai multă vreme şi am anunţat public faptul că aceştia vor fi obligaţi să-şi pună poza pe pliantele USL şi că o să-i însoţească pe candidaţii USL prin târguri, sub presiunea prefectului Nicolae Drăghiea şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Sunt convins că niciunul dintre aceşti primari, cu atât mai mult cei de pe Colegiul IV Camera Deputaţilor, nu o să-i convingă pe locuitorii comunelor lor să-i voteze pe USL-iştii aduşi de la Bucureşti şi de la Iaşi. Pentru presiunile şi constrângerile pe care le-au făcut atât Duicu cât şi Drăghiea, aceştia vor răspunde în faţa legii, Drăghiea imediat după data de 9 decembrie, când nu va mai fi prefect al judeţului Mehedinţi şi Duicu cel târziu în luna martie anul viitor când va părăsi Consiliul Judeţean Mehedinţi ca urmare a incompatibilităţii constatate definitiv de ANI", a declarat Andi Nodiţ.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, vrea să stopeze tendința unor lideri locali de a mai susține candidații USL în campania pentru alegerile parlamentare de la 9 decembrie. Numindu-i ,,golani de golani”, copreședintele ARD a declarat că primarii care au trădat vor fi excluși chiar de el din partid, dacă organizațiile locale nu reușesc acerst lucru.

În ultimele zile, mai mulți primari PDL de municipii au trecut în barca USL, participând la acțiunile de lansare a candidaților USL și declarând că îi susțin pentru ocuparea unui fotoliu de parlamentar. Printre aceștia se numără primarii municipiilor Suceava și Vatra Dornei, dar și cel din Hunedoara. La începutul lunii noiembrie, aproximativ 50 de persoane din Forța Civică Arad, parte din ARD, au decis să demisioneze și să se înscrie în PNL.      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel