Data publicării:

Delirul lui Putin la Brics: Occidentul este de vină că Rusia a decis să invadeze Ucraina; Kremlinul promovează drepturile omului

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vladimir Putin a susținut un discurs prin teleconferință în cadrul Summit-ului Brics din Africa de Sud.

Putin și-a început discursul prin a mulțumi celorlalți președinți și premieri prezenți în Africa de Sud.

„Grupul nostru de cinci țări s-a dovedit a fi o entitate credibilă pe arena globală, cu o influență din ce în ce mai mare în afacerile globale”, a spus el.

Președintele Putin a continuat, declarând că summitul Brics „reprezintă ordinea mondială bazată pe dreptul internațional și pe Carta ONU” – și pe drepturile oamenilor la propria dezvoltare. Cu toate acestea, țările membre Brics au un istoric bogat de restrângere a drepturilor omului, mai ales pe considerente legate de etnie și dreptul la libertate religioasă.

„Rusia a decis să sprijine oamenii care luptă pentru cultura lor, pentru tradițiile lor, pentru limba lor și pentru viitorul lor”, a mai precizat președintele Rusiei.

Putin a acuzat faptul că unele țări Occidentale „promovează colonialismul”, ceea ce a dus la o „criză gravă” în Ucraina.

El a susținut, în mod fals, că acțiunile Rusiei în Ucraina vin ca răspuns la un război „dezlănțuit” de Occident împotriva Kremlinului.

Acesta a mai spus, în mod fals, că „aspirația” Occidentului de „a-și păstra hegemonia în lume”, a dus la o lovitură de stat în Ucraina (în 2014).

Totodată, el a mai susținut în mod fals că acțiunile Rusiei în Ucraina sunt concepute pentru a „pune capăt războiului care a fost declanșat de Occident împotriva oamenilor din Donbas [în estul Ucrainei]”.

În realitate, nicio țară din Occident nu a declarat război Kievului sau Kremlinului, Rusia fiind cea care a anexat teritorii din Ucraina, în 2014, apoi a descins trupe cu misiunea unei invazii pe scară largă, în februarie 2022.

După ce a învinuit Occidentul pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, Putin a spus că o prioritate pentru Brics este stabilirea de noi rute de transport „durabile și sigure”, cum ar fi „coridorul nord-sud” care ar lega porturile rusești de terminalele maritime din golf și din Oceanul Indian.

El a făcut pomenire, de asemenea, despre „parteneriatul consolidat în știință și inovare, asistență medicală, educație, dezvoltarea legăturilor umanitare în general, diversitatea culturală și civilizațională” între statele membre Brics.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel