Delegația Guvernului României a ajuns în SUA. Ce obiective vizează
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
victorponta
victorponta

Delegația Guvernului României, condusă de premierul Victor Ponta, a ajuns în SUA duminică seară. Luni începe vizita oficială la Washington. Premierul este însoțit de miniștrii Energiei, Constantin Niță, Afacerilor Externe, Titus Corlățean, Educației, Remus Pricopie, și Mediului, Rovana Plumb.

Victor Ponta a dezvăluit punctele importante de pe agendă: întâlniri cu președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, cu vicepreședintele american Joe Biden, la Casa Albă, cu congresmeni și cu reprezentanți ai mai multor companii americane — ExxonMobil, Chevron, Motorola, IBM și HP, potrivit Agerpres.

Premierul a precizat, înainte de plecare, că obiectivele sunt "reafirmarea parteneriatului strategic politic și militar și perspectivele de colaborare în perioada următoare, dar și parteneriatul economic, pentru că vizita are și o importantă componentă economică, respectiv întâlniri cu reprezentanții marilor companii care au investit deja în România sau eventual au planuri de investiții, vorbesc de trei domenii importante: energie, IT și industria de utilaje și tehnologii moderne. De asemenea, vom avea întâlniri în cadrul Congresului cu acei reprezentanți care au drept sarcină directă modificarea legislației ce va permite pe viitor includerea României în programul Viza Waiver".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel