DEGRINGOLADĂ cu restricțiile la bănci începând de luni. Exemplul Raiffeisen Bank: Ce spune operatoarea când suni în call center
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Program Raiffeisen
Program Raiffeisen
De luni, la toate instituțiile trebuie să prezinți certificat verde pentru a putea intra. Ce faci dacă ai de plătit o rată, de exemplu, sau trebuie să îți ridici pensia de la ghișeul băncii? 

UPDATE: Accesul la serviciile CEC Bank nu va fi afectat de restricții. E FĂRĂ certificat verde!

Am sunat la Call Center Raiffeisen Bank pentru a afla dacă de luni pot intra cu certificat verde în instituție. Inițial, operatoarea mi-a spus să aștept, dovadă că nu știa răspunsul despre o măsură care ar trebui să se impună în nici 48 de ore. După vreo cinci minute, operatoarea mi-a zis: ”Din păcate, nu vă pot spune exact dacă vi se va cere certificatul verde pentru a intra în orice agenție. Este doar o restricție declarată la nivel național”.

Am insistat cu întrebarea ”în ideea să nu fac un drum degeaba până la bancă”, iar operatoarea mi-a zis: ”Cel mai probabil, se va cere certificatul verde, dar așa cum v-am spus... nu vă garantez că nu veți putea intra fără”.

De altfel, am întrebat și Grupul de Comunicare Strategică ce se întâmplă cu restricțiile la bănci: ”Băncile nu intră în categoria restricționată începând de luni. Doar CEC BANK a rămas cu restricții. Ne puteți explica, vă rog, cum se aplică acest HG la bănci și CEC BANK? Ce pot face oamenii care își ridicau de la ghișeu pensia de la CEC Bank?”. Întrebarea a rămas și acum fără răspuns.

S-a ajuns aici deoarece hotărârea CNSU, care condiționează accesul populației în diferite spații publice și private de dovedirea vaccinării sau a trecerii prin Covid-19, nu a trecut și serviciile bancare în rândul celor considerate esențiale și exceptate.

VEZI ȘI: Ce faci de luni dacă vrei să-ți ridici pensia de la CEC BANK

Indiferent de rata de incidență din localitate se impun restricții

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, vineri, ca indiferent de rata de incidență din localitate să se impună restricții de ciruclație de la ora 22.00. În plus, în centre comerciale sau la evenimente, accesul este permis în baza certificatului verde.

Potrivit deciziei CNSU propusă Guvernului, circulația persoanelor în afara locuinței este interzisă între orele 22.00-05.00, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile, pentru o perioadă de 30 zile. Sunt exceptate persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel