Deficit excesiv. Teodorovici îl acuză pe Ciţu de FAKE NEWS. "Comisia Europeană a confirmat oficial..."
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Eugen Teodorovici, ministru de finanţe în Guvernul Dăncilă, l-a acuzat pe Florin Cîţu de propagarea unor ştiri false cu privire la procedura de deficit excesiv. 

"Din seria PNL-isme și AntiRomânisme - Fake news 9: "Deficitul este la PSD-ul rău, iar Planul este la PNL-ul bun".

Realități:

În ultimele două luni ale anului 2019 guvernul PNL a forțat, prin creșterea exagerată și total nejustificată a cheltuielilor, declanșarea iminentă a procedurii de deficit bugetar excesiv. Nu știm încă de ce, dar pentru asta am propus o Comisie de anchetă.

Comisia Europeană a confirmat oficial că nu a primit din partea autorităților române un Plan pentru reducerea deficitului bugetar, deși selfie-Cîțu anunțase că a agreat și depus acest Plan.", a scris Eugen Teodorovici pe Facebook. 

Clarificări

"Strategia Fiscal Bugetară 2020-2022 NU reprezintă Planul de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar excesiv!

Strategia cuprinde numai țintele de deficit pentru următorii 3 ani asumate de România și acceptate de Comisia Europeană, dar NU și Planul de măsuri concrete de creștere a veniturilor și reducere a cheltuielilor pentru a atinge obiectivul de scădere treptată a deficitului până la ținta de sub 3% în anul 2022.

Planul de măsuri pe următorii 3 ani urmează a fi prezentat de România într-o perioadă de 6 luni de la lansarea procedurii de deficit, adică până în luna septembrie a acestui an.

Concluzie:

Chiar dacă hârtia suportă multe neadevăruri și mesajele rostite de la o tribună, în fața camerelor sau în mediul virtual, suportă multe inepții, totuși, atunci când un răspuns oficial al unei instituții europene confirmă că ministrul de finanțe al țării tale bate câmpii, chiar e de toată jena.", a mai scris ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel