Decretul lui Putin vine cu „beneficii” pentru militari. Cât costă Rusia să mori pentru ea în Ucraina
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu
Președintele rus Vladimir Putin a decretat în cursul zilei de ieri mobilizarea parțială.

Acest lucru înseamnă că rezerviștii vor fi trimiși pe frontul din Ucraina, unde vor trebui să facă față contraofensivei Armatei ucrainene.

Acesta este doar un prim pas care pregătește mobilizarea generală.

Deși la începutul invaziei din 24 februarie 2022 Vladimir Putin a dat asigurări că nu se va apel la mobilizare, situația de pe front și înfrângerile militare majore din ultimele săptămâni, mai ales din nord-est, unde rușii au pierdut Harkovul, a forțat Kremlinul să ia o asemenea măsură nepopulară.

Obiectivul anunțat este așa-zisa „eliberare” a Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce Putin a numit „sub jugul” Ucrainei.

Imediat după anunțul lui Putin, în care a lansat o nouă amenințare împotriva Occidentului cu un război nuclear, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că 300.000 de rezervişti vor fi mobilizaţi în Rusia.

„Rusia are o mare resursă de mobilizare. Un total de 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării parțiale”, susține ministrul apărării.

Anunțul a generat și primele proteste, deși minuscule. E de așteptat ca pe măsură ce războiul se prelungește, societatea rusă să intre din ce în ce mai mult într-o stare conflictuală cu conducerea Kremlinului, motiv pentru care Vladimir Putin a evitat cât a putut mobilizarea, fie ea și parțială.

VEZI CONTINUAREA PE DEFENSEROMANIA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel