Decretul lui Iohannis, publicat. Chirieac, scenariu: Va fi atacat și suspendat
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Monitorul Oficial a publicat azi decretul privind prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Armatei. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat publicarea decretului în Monitorul Oficial, asta cu toate că nu puține au fost vocile care spuneau că un decret emis în afara legii, (n.r. - prelungirea mandatului șefului Armatei se face la propunerea ministrului Apărării cu avizul premierului) nu ar fi trebuit publicat.

„Și eu cred la fel (n.r. - că nu trebuia publicat). Dar dacă s-a întâmplat el devine valabil din acest moment. Mai departe, că decretul va fi atacat în contencios și probabil va fi suspendat, e o altă poveste. Însă deja nu mai vorbim despre lege și Constituție în România.

În mod oficial strategia politică a președintelui Klaus Iohannis, în vederea realegerii sale ca președinte în anul care va începe peste câteva zile, este încălcarea flagrantă a legii și a Constituției în speranța atragerii unui electorat care se dorește justițiar, dar de multe ori nu are legătură cu legea și Constituția sub nicio formă. Președintele a pierdut acest electorat prin revocarea doamnei Kovesi, el trecând la domnul Dacian Cioloș”, a precizat Bogdan Chirieac la Antena 3, care a adăugat că asemenea încălcări flagrante ale Constituției vor mai avea loc iar președintele a trecut oficial de la ”greva prezidențială la insurecție”.

Monitorul Oficial a publicat, sâmbătă, decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind prelungirea, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel