Decontare combustibil, navetiști Ilfov - București. Suma oferită
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Consilierii generali ai Capitalei se vor întruni în şedinţă joi, de la ora 11,00, pe ordinea de zi figurând 51 de proiecte, printre care se numără: rectificarea bugetară, acordarea unui decont pentru utilizarea în comun a autoturismului de către cei care vin din Ilfov spre Bucureşti şi vouchere pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe destinate copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani.

Combustibil în valoare de până la 500 de lei ar putea fi decontat lunar pentru cei din regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov care folosesc în comun autoturismul proprietate personală în vederea efectuării deplasărilor spre Capitală, prevede unul dintre proiectele de hotărâre. O altă măsură propusă este decontarea combustibilului în valoare de până la 500 de lei lunar în vederea încurajării asocierii voluntare a părinţilor elevilor unităţilor de învăţământ primare şi secundare din Bucureşti, care au domiciliul în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, pentru folosirea în comun a unui autoturism proprietate personală cu care să-şi ducă la cursuri copiii.

Printr-un alt proiect, copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani ar putea beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe. Proiectul "Smile" este destinat copiilor cu domiciliul în Bucureşti şi ar urma să aibă un buget multianual de 34,8 milioane lei. În termen de 30 de zile de la aprobarea proiectului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va elabora regulamentul în vederea implementării.

Consiliul General al Capitalei va dezbate în şedinţa de joi şi un proiect de hotărâre care vizează asigurarea unei contribuţii de 85 de milioane de lei, reprezentând cofinanţarea pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze şi 130 de autobuze hibride, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, finanţat din Fondul de Mediu.

Rectificare bugetară

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară, conform raportului de specialitate, Administraţia Străzilor a propus diminuarea alocaţiilor de la bugetul local cu 153,7 milioane lei, iar Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane cu 670.000 de lei. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a propus diminuarea bugetului prevăzut cu 41,5 milioane lei, cu modificări la cheltuieli de personal, bunuri şi servicii şi lista obiectivelor de investiţii. Totodată, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a propus diminuarea bugetului cu 47,8 milioane lei, cu modificări la cheltuieli de personal, bunuri şi servicii şi la investiţii, atât în bugetul propriu, cât şi în bugetele unor spitale.

Consilierii urmează să se pronunţe asupra unui acord de parteneriat între municipiul Bucureşti şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", în vederea realizării proiectului "Regenerare urbană zona Bd. Magheru". Potrivit expunerii de motive, acordul de parteneriat va consta în colaborarea în vederea elaborării temei de proiectare şi a organizării unui concurs internaţional de soluţii de arhitectură şi urbanism pentru realizarea proiectului, în zona delimitată de Piaţa Unirii - Bd. Brătianu - Piaţa Universităţii - Bd. Magheru - Piaţa Romană.

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei urmează ar urma să fie conferit actorului Marius Bodochi, conform altui proiect de hotărâre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel