Data publicării:

Declic îi cere lui Ciolacu să ia „decizia FIREAscă” în ceea ce privește ministrul Familiei

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de guvern, a făcut mai multe declarații interpretate de unele voci ca fiind „un joc de cuvinte”. Din acest motiv, mai mulți internauți #rezist îi cer lui Ciolacu să „ia decizia firească” în ceea ce o privește pe Firea.

În două fraze succesive, Marcel Ciolacu a folosit adjectivul „firească", accentuându-l parcă apăsat. În prima dintre fraze, Marcel Ciolacu îi mulțumește lui Budăi pentru decizia FIREAscă de a-și da demisia de onoare.

„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu domnul ministru al muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care l-am solicitat la nivel național arată că, după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Declic îi cere, în continuare, să o demită pe Gabriela Firea din Guvern.

„Ministrul Muncii, Marius Budăi, a demisionat astăzi, la presiunea publică, după dezvăluirile despre ,,azilele groazei". Dar nu este suficient. Îi cerem în continuare premierului Marcel Ciolacu s-o demită pe ministra Familiei, Gabriela Firea. Ca să reușim, trebuie să fim cât mai mulți. Semnează acum petiția și cere ca Firea să fie dată afară din Guvern. Acum este momentul să fim cât mai uniți, ca să avem o șansă să ,,ne mai facem bine"”, a transmis Declic.

„Gabriela Firea se luptă cu toată lumea și amenință cu procese în stânga și în dreapta, în timp ce sora și soțul ei sunt implicați direct în această poveste traumatizantă pentru toată țara.

Acum, „Toți știau” a devenit „Noi știm”. Nu putem ignora și nu putem închide ochii. Nu există o eroină sau un erou de poveste care să ceară dreptate în numele nostru iar acum nu este momentul să-i sancționăm prin vot. Suntem doar noi, oamenii obișnuiți. Suntem eu, tu și peste 1 milion de oameni din România care putem să ne unim forțele și să cerem cu tărie ca Marcel Ciolacu să ia măsuri”, a mai transmis Declic.

Petiția poate fi semnată aici - https://facem.declic.ro/campaigns/demitere-firea-budai?utm_source=blast&utm_medium=email&utm_campaign=blast4335

Iată declarațiile complete făcute astăzi de Marcel Ciolacu:

„Este evident că şi la ședința de guvern de astăzi cel mai important subiect este situația din sistemul de protecție a bătrânilor și a persoanelor cu dizabilități. Este cât se poate de clar, evident că dintr-un cumul de factori care țin atât de stat, cât și de zona privată, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile s-a îndepărtat dramatic de scopul său inițial.

Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează faptul că această activitate a devenit o afacere cinică, în care se urmărește profitul cu orice preț, deseori chiar prin suferințe crunte, provocate seniorilor noștri. Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există niciun gram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit atât de crunt. Așa ceva se va sfârși oricât de multe şi de dure schimbări va trebui să facem.

Am avut astăzi de dimineață o discuție cu domnul ministru al muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Din punctul meu de vedere, este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză. Este reacția firească în orice democrație consolidată a Europei. Rezultatul preliminar pe care l-am solicitat la nivel național arată că, după verificarea a aproape 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise.

Aș dori să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel