Declarațiile lui Oprea despre PNL și IICCMER, respinse de Institut
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
marius oprea dece
marius oprea dece

Directorul departamentului de Investigații Speciale a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memora Exilului Românesc (IICCMER), Marius Oprea, a atacat PNL, într-un interviu acordat România Liberă, și s-a plâns că fondurile Institutului sunt limitate. ICCMER transmite într-un comunicat de presă că se disociază de afirmațiile lui Oprea, care nu a cerut acordul conducerii când a dat interviul.

Instituția condusă de Andrei Muraru spune că declarațiile lui Oprea reflectă doar opiniile acestuia, iar orice tentativă de politizare a IICCMER este respinsă de conducerea Institutului.

Marius Oprea a spus în interviul menționat că se gândește să se retragă din PNL. Potrivit acestuia, alianța liberalilor cu PSD a fost o alegere proastă, iar Crin Antonescu ar putea avea parte de o mare surpriză la alegerile prezidențiale din 2014. Oprea e nemulțumit că partidul din care face parte nu l-a exclus pe Mircea Moloț, președintele CJ Hunedoara, deși a demonstrat în instanță că acesta din urmă a fost informator al Securității.

Oprea a mai spus că are în derulare un proiect privind o tabără de partizani perfect conservată, dar IICCMER trece printr-o perioadă de austeritate bugetară.

”Institutul a primit necondiționat sprijinul Guvernului și are în continuare sprijinul factorilor guvernamentali pentru continuarea proiectelor, inclusiv pentru transformarea închisorii de la Râmnicu Sărat în Memorial al Victimelor Comunismului. Guvernul a acordat în ultimul an tot sprijinul necesar institutului și a suplimentat bugetul IICCMER pentru continuarea proiectelor aflate în derulare”, a transmis conducerea IICMER în legătură cu ultimele afirmații ale lui Marius Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel