Declaraţia lui Băsescu despre unirea cu Moldova a generat complicații, spune Corlățean
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Titus Corlăţean a criticat la Universitatea de la Izvoru Mureşului declaraţia  lui  Traian Băsescu referitoare la unirea României cu Republica Moldova, susţinând că discursul şefului statului pe acest subiect a generat deja complicaţii.

"Când te joci, retoric, cu o temă faţă de care românii rezonează, tema Unirii, şi cu toţii am auzit aplauzele, dar vreau să înţeleg, dacă sunteţi sau nu de acord cu mine: că viitorul european şi românesc al Republicii Moldova trebuie sprijinit cu inteligenţă politică, într-o lume a relaţiilor internaţionale complicate. Şi muncim la racordarea economică, la rezolvarea problemelor legate de independenţa energetică a Republicii Moldova. Mulţi au vorbit şi au avut retorică anterior şi nu au făcut nimic. Toţi anii ăştia s-au pierdut", a spus Titus Corlăţean.

Corlățean susţine că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu au creat deja complicaţii, atât în Republica Moldova cât şi Guvernului României. "Lucrăm la racordarea reţelei electrice, la poduri, la investiţii, astea sunt acţiuni care pot genera realităţi viitoare. Şi nu o retorică care, oricât de mult ne-ar plăcea, paradoxal, riscă creeze probleme externe mult mai complicate. Şi discursul de acum 2 zile, vă spun de pe acum, că a generat complicaţii suplimentare fraţilor noştri moldoveni şi guvernului şi nouă. Şi va trebui să lucrăm ca să ieşim din nou din acest gen de situaţie şi nu e prima oară când se întâmplă", a afirmat ministrul de Externe.

 Ministrul Afacerilor Externe a făcut referire la declaraţiile lui Traian Băsescu, făcute tot la Universitatea de la Izvoru Mureşului, care i-a îndemnat pe cetăţenii Republicii Moldova să ceară unirea cu România şi o vor avea, punctând că în ţara noastră nu există partid românesc care să nu vrea acest lucru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel