Declaraţia de război a Coreei de Nord nu intimidează SUA
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
armata
armata

Pentagonul promite noi demonstraţii de capacităţi militare în timpul manevrelor organizate în comun cu armata sud-coreeană, în contextul tensiunilor din ce în ce mai intense cu Coreea de Nord. Anunțul Pentagonului vine după ce Coreea de Nord a anunțat că a intrat în "stare de război" împotriva vecinilor sudici, susținând că, de acum înainte, orice dispută între cele două state se va "rezolva în maniere de război".

Zilele trecute, bombardiere invizibile pe radar de tip B-2, care pot fi dotate cu capacităţi nucleare, au survolat Coreea de Sud. În urmă cu câteva săptămâni, Statele Unite au trimis în zonă şi bombardiere de tip B-52.

 "Statele Unite vor continua să prezinte capacităţi militare ultramoderne la aceste exerciţii", a declarat un oficial de la Pentagon, citat de Wall Street Journal.

 Deşi utilizarea unor bombardiere de asemenea calibru riscă să atragă acţiuni imprevizibile de retorsiune din partea Coreei de Nord, oficialii americani cred că, în final, efectele vor fi stabilizatoare.

 "De acum înainte, relațiile nord-sud vor intra într-o stare de război și toate problemele dintre cele două state se vor rezolva corespunzător", se arată într-un comunicat semnat de cei mai înalți oficiali militari ai statului, citat de agenția de stat KCNA, preluat de Reuters și Russia Today,

 Din punct de vedere tehnic, cele două state se află în stare de război încă, în urma conflictului din 1950-1953, care nu a fost niciodată încheiat oficial, cu un tratat de pace, ci doar cu un armistițiu.

Serghei Lavrov avertizează SUA și Coreea de Nord

 "În condițiile în care Coreea de Nord și-a plasat întreg arsenalul balistic în alertă, cu țintă directă spre baze americane și prezența tot mai vizibilă a americanilor în regiune, întreaga situație riscă să scape de sub control", a avertizat ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov.

 "Coreea de Nord și SUA poartă responsabilitatea pentru recentele escaladări de tensiune", a continuat oficialul rus, care a făcut un apel la ambele tabere "să nu își flexeze mușchii militari".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel