DECIZIE privind supravegherea video-audio în școlile din România. SONDAJ: rezultat VOT
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
DCNews a realizat un sondaj cu privire la introducerea sistemelor de supraveghere video-audio în interiorul sălilor de clasă.

„Sunteți de acord cu introducerea camerelor video-audio în sălile de clasă?" a fost întrebarea adresată cititorilor DCNews prin intermediul unui sondaj.

În urma rezultatelor sondajului, 21.819 de persoane au votat „Da", în timp ce 20.126 au optat pentru „Nu". Altfel zis, 52,0% vs. 48,0%. Rezultatul este foarte strâns!

Iată rezultatele:

(w670)

Atât părerile profesorilor, cât și cele ale părinților sunt împărțite. În timp ce unii părinți își doresc siguranță și monitorizare pentru copiii lor, alții vor doar siguranță fără monitorizare video-audio.

Apar numeroase întrebări: Cine are acces la înregistrări? Cum se păstrează confidențialitatea? Unde se stochează înregistrările? În ce scop vor fi folosite?

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că instalarea în sălile de clasă a unor sisteme de supraveghere video-audio nu rezolvă problemele reale din cadrul orelor de curs şi sfidează modul natural de administrare a clasei, putând afecta modul în care se desfăşoară actul de predare-învăţare şi creând o stare de lipsă de confort în rândul elevilor şi cadrelor didactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel