Data publicării:

Decizie privind autostrada Ploieşti - Buzău

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Numărul mare de clarificări prelungeşte termenul de depunere a ofertelor celor interesaţi de construcţia tronsonului de autostradă Ploieşti - Buzău.

Având în vedere numărul mare de clarificări solicitate de către operatorii economici interesaţi de construcţia tronsonului de autostradă Ploieşti - Buzău, parte integrantă a A7, şi pentru a asigura o participare cât mai largă a ofertanţilor, CNAIR a decis prelungirea termenului de depunere a ofertelor până la data de 16.09.2021.

CNAIR consideră că, în aceste condiţii, realizarea obiectivului de investiţii de tip fidic roşu (execuţie lucrări) va beneficia de o documentaţie de atribuire optimă, astfel încât execuţia lucrărilor să poată fi finalizată în termenii contractuali, informează CNAIR.

Drulă: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Piteşti - Curtea de Argeş al autostrăzii A1

 Lucrările la lotul 5 Piteşti - Curtea de Argeş al autostrăzii A1 Piteşti - Sibiu încep pe 1 septembrie, scrie ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe propria pagină de Facebook.

"Tocmai a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Piteşti - Curtea de Argeş al autostrăzii A1. Proiectarea a fost încheiată, intrăm în faza de execuţie.
Constructorul este deja mobilizat în teren pentru a porni munca pe cei 30 de km ai şantierului. Este o investiţie complexă, cu o valoare de 1,7 miliarde de lei, ce va cuprinde: 13 poduri, trei pasaje, un viaduct, trei noduri rutiere, două spaţii de servicii, două parcări de scurtă durată, două centre de coordonare şi întreţinere", notează Drulă.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu - Boiţa, Boiţa - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş - Piteşti. Autostrada va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada A1 este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel