Decizie privid judecătorul care a dispus ca Anamaria Nedelcu să fie extrădată
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind eliberarea din funcţie, ca urmare a demisiei, a judecătorului Viorel Adrian Podar de la Curtea de Apel Bucureşti. 

Adrian Podar este magistratul care a dispus, în luna iunie a acestui an, arestarea şi extrădarea Anamariei Nedelcu, femeia acuzată că şi-a răpit copilul născut în Canada.

Ulterior, decizia luată de judecătorul Adrian Podar a fost anulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar Anamaria Nedelcu a fost eliberată după o săptămână de arest.

Tot marţi, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de judecător a lui Adrian Bordea, preşedintele Secţiei a II-a civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a pensionării la data de 1 octombrie 2016.

[citeste]

De asemenea, Iohannis a semnat decrete privind eliberarea din funcţie a altor doi magistraţi: Ioana Airinei - preşedinte cu delegaţie al Tribunalului Harghita şi Ioana Buzea - judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

Preşedintele a mai semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă cu o stea Gheorghe Ionescu din Ministerul Apărării Naţionale, precum şi decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie, la încetarea raporturilor de serviciu, lui Alexandru Tanco, comisar-şef de poliţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel