Data publicării:

Decizie la Chișinău. Biserica subordonată Rusiei refuză să adere la Patriarhia Română

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove, parte a Bisericii Ortodoxe Ruse, a respins cererea de a iniția procedurile pentru aderarea la Biserica Ortodoxă Română.

Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Ruse a decis, astăzi, într-o ședință cu protopopii și stareții de mănăstiri, să nu dea curs scrisorii inițiată de preotul Pavel Borșevschi care a cerut trecerea structurii sub tutela Patriarhiei Române.

„Clerul și poporul rămâne fidel bisericii ortodoxe din Moldova și înalt prea sfințitului Mitropolit Vladimir. Nu vor fi inițiate discuții privind aderarea Bisericii Ortodoxe din Moldova la Patriarhia Română sau altă structură”, a precizat reprezentantul Mitropoliei Chișinăului, conform Jurnal.md.

„Dezmințim această poziție eronată promovată în instituțiile media. În cadrul ședinței a fost adoptată o decizie potrivit căreia Biserica ortodoxă din Moldova își păstrează statutul ei actual”, a mai precizat acesta.

Anterior, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a precizat în exclusivitate pentru DC News că „nu există în prezent un dialog oficial pe acest subiect cu Patriarhia Română, fiind vorba deocamdată doar de inevitabile frământări locale și discuții născute relativ recent, legate inclusiv de o apartenență jurisdicțională bisericească nefirească, deci perfect discutabilă“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel