Vezi decizia lui Michel Platini pentru fotbalul european
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Decizie istorică pentru fotbalul european luată de Michel Platini!
Decizie istorică pentru fotbalul european luată de Michel Platini!

Legea Fair Play-ului Financiar urmarește să echilibreze bugetele echipelor din întreaga Europa, iar președintele UEFA, Michel Platini ține morțiș să o implementeze în regulamentul UEFA.

Autor: Cosmin Bidileci

Chiar dacă patronii echipelor de fotbal din România nu vor fi încântați de această lege, vor trebui să se supună. Prin această masură se urmarește "eliberarea" echipelor de fotbal din Europa de sub autoritatea oamenilor cu bani, diminuarea dependenței de patroni.

"Am vrut să revoluţionez fotbalul european când am venit cu ideea. Nu vom da niciodată înapoi. Nu sunt aici să devin popular. Trebuie să-mi fac meseria ca preşedinte UEFA. Noi luăm decizii care se aplică şi-n Anglia, şi-n Franţa, şi la cluburile din Georgia", a spus Michel Platini pentru "The Guardian".

Cluburile din România și din Europa se supun unui sistem nesănătos, iar Legea Fair Play-ului Financiar interzice acestor cluburi cheltuieli mai mari decât veniturile. Un bun exemplu din România este Universitatea Cluj care este aproape de faliment după ce fostul patron Florian Walter a decis să își retragă sprijinul financiar lăsând echipa în genunchi.

"Se poate întâmpla la Malaga, s-a întâmplat la Portsmouth, se poate întâmpla oriunde. Mulţi oameni intră în joc pentru a face afaceri, pentru a deveni populari... unii iubesc fotbalul, dar UEFA trebuie să protejeze cluburile, nu să le ucidă. Vreau doar ca echipele să cheluie banii pe care-i au, nu ceea ce nu au. Am vorbit cu directori de cluburi, cu patroni, şefi din toată lumea, am vorbit şi cu patronul lui Manchester City. Dacă echipele nu respectă aceste reguli, vor avea probleme, indiferent dacă sunt din Franţa, Italia, Anglia sau Georgia", a mai spus Michel Platini.

Dacă echipele noastre se vor conforma cu această lege rămâne de vazut, cu toate că nu vor avea de ales.

Sancţiunile încep de la avertismente şi continuă cu amenzi, depunctări, descalificări şi chiar excluderea din competiţii şi retragerea trofeelor. Legea va intra efectiv în funcţiune începând cu sezonul 2014-2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel