Decizie istorică în SUA. Volkswagen renunță la unul dintre modelele emblematice ale companiei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Volkswagen renunță la unul dintre modelele emblematice ale companiei  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Volkswagen renunță la unul dintre modelele emblematice ale companiei / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Din anul 2022, Volkswagen va renunța la unul dintre cele mai emblematice modele din gama sa.

Volkswagen, al doilea mare producător al lumii, se pregătește de o decizie radicală. Începând din 2022, va opri vânzările și producția modelului Passat, unul dintre modelele iconice din gama producătorului german. Se întâmplă, însă, în Statele Unite, acolo unde cererea pentru sedanuri clasice, pe benzină și motorină, e extrem de slabă.

Grupul auto german a anunțat că va opri asamblarea sedanului Passat în Tennessee, cu modelul anului 2022. VW a vândut diverse versiuni ale Passat în Statele Unite din 1974 – inițial sub numele Dasher și Quantum – iar numele Passat a apărut pentru prima dată pe piața SUA în 1990.

Din 2011, Volkswagen a construit peste 700.000 de vehicule Passat la fabrica sa de la Chattanooga. O versiune a mașinii a fost, de asemenea, în vânzare în China, asamblată de compania SAIC la Shanghai, potrivit companiei germane.

Modelul va fi vândut în continuare în Europa

VW construiește SUV-ul Atlas în Tennessee, iar anul viitor va începe producția SUV-ului său electric ID.4 la uzina SUA. Peste 1,76 milioane de modele Passat, Dasher și Quantum au fost vândute în Statele Unite din 1974.

Mulți producători de automobile din Statele Unite au redus dramatic producția și vânzările de autoturisme în ultimii ani, în favoarea vehiculelor utilitare mai mari. Ford Motor a anunțat în 2018 că va abandona în mare parte piața autoturismelor din SUA, spunând că va înceta să mai vândă berlinele Fiesta, Focus, Taurus și Fusion, producția ultimului model dintre acestea fiind întreruptă anul trecut.

Germanii știu că nu mai există cerere pentru modele sedan, echipate cu motoare clasice pe benzină și motorină. Poate fi o realitate tristă, dar e o realitate. SUV-urile, spre exemplu, atât cele cu motoare pe combustie internă, cât și cele electrice sunt la mare căutare pe toate piețele lumii.

Iar Volkwagen n-avea cum să ignore acest fapt. Modelul Passat, însă, își duce mai departe povestea cu modelele vândute pe piața din Europa și pe alte piețe ale lumii, precizează Jurnal.md.

Cât de curate sunt cu adevărat mașinile electrice. Studiul care spulberă toate miturile

Un nou studiu a spulberat în sfârșit mitul cum că mașinile electrice nu sunt cu mult mai ecologice decât autoturismele cu motoare cu combustie internă. Conform The Verge, în timpul ciclului „vieții” unei astfel de mașini, de la obținere materialelor până la construcția vehiculului, sunt emise mai puține gaze cu efect de seră față de o mașină tradițională, arată cercetarea.

Acest lucru este adevărat la nivel mondial, fie că mașina este încărcată în Europa unde sunt mai multe surse de electricitate din regenerabile, fie că mașina este încărcată în India unde curentul electric este produs în mare parte prin arderea cărbunelui (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel