Decizie istorică în Italia. Bebelușii primesc numele ambilor părinți
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Copiii italieni ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinți.

Copiii italieni ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinți, a declarat, miercuri, Curtea Constituțională, anulând tradiția conform căreia toți nou-născuții sunt numiți automat după numele tatălui lor.

Practica actuală este „discriminatorie și dăunătoare pentru identitatea" copilului, a afirmat Curtea într-o declarație, adăugând că ambii părinți ar trebui să aibă posibilitatea de a alege numele de familie, scrie Reuters, notează Mediafax. Copiii ar trebui să primească numele de familie ale ambilor părinți în ordinea în care aceștia decid, cu excepția cazului în care aceștia sunt de acord ca cei mici să ia doar un nume, a adăugat instanța.

Pentru a pune în aplicare decizia, este nevoie de o nouă lege ce trebuie aprobată de Parlament.

Ministrul Familiei, Elena Bonetti, a scris pe Facebook că Guvernul va sprijini pe deplin Parlamentul în acest proces.

„Trebuie să dăm substanță deciziei și este o prioritate și o sarcină urgentă a politicii să facă acest lucru", a transmis ministrul, adăugând că părinții ar trebui să își asume o responsabilitate egală pentru creșterea copilului.

Citește și: Medicul Carmen Dorobăț, mesaj pentru părinți: Simptomul pe care micuțul poate să-l descrie sau nu, important e ca cei din jur să observe

Ministerul Sănătății a făcut precizări despre cazul de hepatită acută severă apărut la un copil din România. Este vorba despre o fetiță de cinci ani, internată la un spital de specialitate din 4 aprilie. Medicul Carmen Dorobăț recomandă ca măsuri de prevenție evitarea spațiilor aglomerate și spălatul pe mâini cu apă și săpun.

„Trebuie să fim prudenți. Vorbim despre un adenovirus care se transmite pe cale respiratorie. Ar trebui să ne protejăm și să evităm aglomerațiile. Atâta vreme cât astfel de virusuri, și nu neapărat adenovirusuri, pot persista și pe anumite suprafețe pentru o perioadă de timp, deci atenție și la contactul direct. Măsuri de igienă, spălatul pe mâini cu apă și săpun. Aș putea să aduc la cunoștința părinților că ar trebui să fie atenți la fenomenele digestive, dar și la ceea ce înseamnă icter, adică colorarea în galben a ochilor, la urini închise la culoare, care vin odată cu colorația în galben a ochilor și, de asemenea, o stare de somnolență pe care micuțul poate să o descrie sau nu, important este ca cei din jur să o observe”, a declarat Carmen Dorobăț la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel