Decizie în procesul pornit de AUR cu Ioana Constantin. Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liliana Zamarcaru
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin fusese dată în judecată de partidul AUR. Pe vremea aceea, actuala jurnalistă de la B1 TV era membru PMP.

Ioana Constantin a anunțat astăzi că a câștigat procesul.

”Am câștigat procesul cu partidul AUR. Partidul lui George Simion m-a dat în judecată pentru că, spun ei, prin postările mele i-am acuzat de propagandă rusă în România și, citez, ”am creat o stare de pericol în jurul partidului”, iar postările mele ”au ajuns la milioane de oameni din țară și diaspora”.

Fără precedent în România, un partid politic în întreg a dat în judecată un cetățean (chiar dacă eram atunci în politică și eu). Revoltător mi s-a părut că la dosar au fost puse comentariile dumneavoastră la postările mele. Asta arată foarte multe despre reflexele democratice ale unor politicieni din acest partid. Și la fel de multe despre ce ar însemna ca astfel de oameni să aibă și mai multă putere în mâini.

După ce rămâne definitivă decizia, măi George, abia aștept să donez banii - cheltuielile de judecată- unui ONG din Basarabia care luptă împotriva propagandei ruse. Înțelegi tu ce spun mai ales că tocmai ai declarat că România nu ar mai trebui să dea niciun ban R. Moldova, asta exact când Moldova e sufocată de șantajul energetic al criminalilor de la Kremlin. Basarabia e România. Rusia e un stat criminal, terorist. Iar România e un stat european, membru NATO, care nu digeră propaganda Rusiei.

p.s.: Toate postările și declarațiile mele au vizat doar declarații ale unor politicieni care erau sau sunt membri ai partidului AUR”, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Deputatul AUR George Simion l-a acuzat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, că a provocat criza lemnului şi blocajul de la Blue Air, susţinând şi că acesta conduce ministerul ca "pe propria feudă".

"S-au făcut 2 luni de când acea ordonanţă ruşinoasă cu plafonarea preţului la lemne la 400 lei şi la peleţi la 2.000 de lei a fost introdusă şi a dat peste cap toată piaţa lemnului, bătându-şi joc de familiile de români care se încălzesc pe lemn sau pe peleţi. Este 5 decembrie, mulţi români nu au bani să cumpere lemne de foc şi astăzi, la "Ora Guvernului" a venit domnul Tanczos Barna să dea cumva vina pe prim-ministru. (...) Ministrul Tanczos Barna trebuie să justifice care sunt planurile în această iarnă pentru românii care se încălzesc cu lemne sau vrea să îi lase în continuare să moară de frig. A blocat toată piaţa lemnului această ordonanţă de urgenţă care a fost dată cu semnătura lui Tanczos Barna. Cu semnătura lui, ministrul Mediului şi-a asumat această ordonanţă de urgenţă în ciuda opoziţiei Romsilva", a afirmat Simion la dezbaterea "Ora Guvernului", la care participă şi ministrul Mediului.

El a mai susţinut că Tanczos Barna "niciodată nu ascunde dispreţul profund pe care îl are faţă de România, de poporul român şi de simbolurile de stat".

"Îl acuzăm, pe lângă provocarea crizei lemnului, pe Tanczos Barna de felul în care conduce Ministerul Mediului ca pe propria feudă. Ca să vă daţi seama, menţine toate instituţiile ministerului într-un interimat şi într-un provizorat din două în două săptămâni", a spus Simion.

Liderul AUR a mai declarat că ministrul a creat blocajul de la Blue Air.

"Domnul Tanczos Barna a creat blocajul de la Blue Air şi avantajată a fost o companie din Ungaria - Wizz Air. Domnul Tanczos Barna a lovit în 45.000 de familii care şi-au depus dosarele pentru Casa Verde în vara lui 2021 şi în vara lui 2022 a dat în lucru aceste dosare. (...) Cu ce se încălzesc românii în această iarnă? (...) Haideţi să vedem ce răspunde ministrul şovin şi iredentist Tanczos Barna", a mai spus Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel