Decizie grea la ÎCCJ pentru Victor Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Victor Ponta și-a jucat ultima șansă în dosarul "Rovinari-Turceni". Avocații au contestat competența și legalitatea sesizării ÎCCJ. A fost ultima cale de atac înainte de începerea procesului. 

La termenul din 6 noiembrie al procesului, avocaţii care îi reprezentau pe Victor Ponta şi Dan Şova au ridicat excepţii prin care au contestat competenţa şi legalitatea sesizării ÎCCJ. A fost contestat modul în care procurorii au administrat probele la dosar și cel în care au efectuat actele de urmărire penală. Fostul premier a cerut retrimiterea rechizitoriului la DNA. 

Judecătorii au respins excepţiile şi au dispus începerea judecării pe fond a dosarului. Următorul termen a fost stabilit pentru 11 februarie.

"Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu rechizitoriul nr. 122/P/2012 din 16 septembrie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie — Direcţia Naţională Anticorupţie — Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpaţii Ciurel Laurenţiu-Dan, Cristea Dumitru, Graure Laurenţiu-Octavian, Şova Dan-Coman şi Ponta Victor-Viorel, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", este decizia judecătorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel